Home Blog

Dit zijn momenteel de vijf beste goedkope padel rackets

0

Padel racket lijstjes en reviews ben je natuurlijk al van ons gewend. Maar wat zijn nou de beste goedkope padel rackets van het moment?

Dit keer geen lijstje over een padel racket merk of specifieke vorm en niet één maar vijf rackets met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.

Overweeg je om met padel te beginnen of heb je al wat potjes achter de rug met een leen racket? Dan kan dit lijstje je hopelijk helpen met het kiezen van een goed racket.

Ben je benieuwd waar je verder op moet letten bij het aanschaffen van een racket? Lees dan dit artikel die we onlangs hebben geschreven.

Cover foto van vijf padel rackets op een rijtje (Adidas Drive 3.0 / Tecnifibre Wall Master 360 / HEAD Evo Delta / Bullpadel Libra / NOX Drone

NOX Drone

Merk: NOX

Vorm: Round

Gewicht: 365-375 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

NOX is een bekend Spaans padel racket merk en is inmiddels officieel partner geworden van de World Padel Tour.

Het is dan ook geen verrassing dat het merk ontzettend goede padel rackets ontwikkelt en inmiddels een grote collectie heeft.

De NOX Drone is ontworpen voor beginners tot licht gevorderde padel spelers die een racket zoeken die veel technologieën bevat tegen een scherpe prijs.

Zo is het racket grotendeels met carbon afgewerkt en bestaat de kern uit HR3 Eva Rubber die zorgt voor een krachtige output. Daarnaast heeft het racket een ruw oppervlak om de bal extra veel spin mee te geven.

Kortom een geweldig racket als je net begint met padel maar toch een kwalitatief goed racket in je hand wilt.

HEAD Evo Delta

Foto van de HEAD Evo Delta in het rood, grijs en zwart

Merk: HEAD

Vorm: Druppel

Gewicht: 365-380 gram

EVA / FOAM: Soft Foam

Ga naar Bol.com

Over het racket

HEAD is inmiddels niet meer weg te denken uit de padel sport en ook bij de instap collectie maakt het merk fantastische rackets.

De Evo Delta is daar absoluut één van die direct opvalt met een gaaf design van rood, grijs en zwart.

Met looks alleen ga je er niet komen en het racket komt naast een mooie uitstraling ook met veel power dankzij de druppelvorm, soft foam kern en Innegra technologie.

Een gecentreerde sweet spot zorgt er daarnaast nog voor dat je genoeg balans en controle hebt om de bal altijd goed te raken.

Het is dan ook niet gek dat de Evo Delta op veel padelclubs te zien is en gezien de prijs/kwaliteitsverhouding misschien wel het beste racket is in zijn categorie.

Bullpadel Libra 2021

Foto van de Bullpadel Libra in het zwart/oranje

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 350-365 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Het Libra-model is een erg populair racket dat is ontworpen voor beginnende spelers. Desalniettemin heeft het een zeer solide frame van 100% carbon en een profiel van polyglas.

Ook dit racket is vooral goed voor beginnende spelers met een focus op controle en om te leren hoe je als beginner schoten kan plaatsen en erop moet reageren.

Het heeft een Evalastic-kern voor een solide veerkracht en heeft een heel laag gewicht van 350g om beheersbaarheid nog verder te verbeteren.

In Spanje is dit model razend populair en is het één van de beste goedkope padel rackets op de markt.

Tecnifibre Wall Master 360

Foto van de Tecnifibre Wall Master 360 in het zwart/wit

Merk: Tecnifibre

Vorm: Hybride

Gewicht: 360 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Wall Master 360 is een padel racket met een ronde vorm van het Franse merk Tecnifibre dat ook groot is in tennis en squash.

Het racket heeft een ronde vorm en een Eva Rubber kern die zorgen voor een geweldige output van al je slagen.

Daarnaast heeft dit racket een geweldige controle wat goed van pas komt als je het spel wilt controleren.

Met 360 gram is het racket tevens erg licht en wendbaar en daarmee zeer geschikt voor beginnende spelers.

Samenvattend is de Wall Master 360 een fantastisch racket met een hele goede balans tussen kracht en controle.

Adidas Drive 3.0

Foto van de Adidas Drive 3.0 in het blauw/zwart

Merk: Adidas

Vorm: Hybride

Gewicht: 360 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Adidas heeft natuurlijk geen introductie nodig en het merk heeft inmiddels één van de betere collecties in de padel markt.

De Adidas Drive 3.0 is een beginners racket met een ronde vorm en is vooral ontworpen om je spel veel controle te geven.

Het ronde racket design zorgt er daarnaast voor dat de sweet spot mooi in het midden van het racket zit waardoor je ballen makkelijker goed raakt.

Met een gewicht van 360 gram is de Drive 3.0 ook nog eens heel wendbaar en de ronde vorm zorgt ervoor dat het gewicht mooi verdeeld is over het racket.

Een topper tussen de beste goedkope padel rackets met een hoge mate van comfort wat we gewend zijn van Adidas.

StarVie padel rackets van 2021. Dit zijn de nieuwste modellen.

0

We zitten alweer in de derde maand van het nieuwe jaar. Daarom hoog tijd voor een padel racket lijstje.

Deze keer zetten we alle nieuwe StarVie padel rackets op een rijtje en kijken we verder naar de belangrijkste eigenschappen per racket.

Foto van de nieuwste StarVie padel rackets.

StarVie als merk

StarVie is een Spaans padel merk dat is opgericht in 2012. Sindsdien heeft het merk een behoorlijke naam gemaakt in de padelwereld door veel kwalitatief goede padel rackets, padelkleding en accessoires op de markt te brengen.

Groei door overname

Het merk kreeg een flinke boost toen het in 2019 werd overgenomen door Oteador Group die ook eerder al Rumbo Sport had overgenomen.

StarVie heeft ondertussen geweldige sponsorships met nationale en internationale WPT profs waarvan de bekendste Mati Díaz, Stupaczuk, Beatriz González en Carolina Navarro zijn.

StarVie Premium Line

StarVie Metheora Warrior 2021

Foto van de StarVie Metheora 2021 padel racket in het bruin

Merk: StarVie

Vorm: Rond

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

De Metheora Warrior is een rond gevormd padel racket en heeft daardoor een brede sweetspot. Het racket heeft daarnaast een krachtige output met de klassieke Eva Soft Rubber kern.

Het is tevens het racket van sterspeler Mati Díaz die bekend staat om zijn strijdlustigheid en hier heeft het racket dan ook zijn naam aan te danken.

Het topmodel van StarVie heeft als belangrijkste nieuwe toevoeging de Star Balance technologie om de algehele stabiliteit, balans en wendbaarheid te verbeteren.

Daarbovenop heeft het racket Full Plane Effect die verkregen wordt door de ruwe oppervlakken op het profiel om effect op de bal te maximaliseren.

Dit racket is ontwikkeld voor verdedigende allround spelers die zowel controle als power willen hebben tijdens hun spel.

Als een top 10 WPT speler zoals Mati Díaz speelt met dit racket kun je er zeker van zijn dat het een krachtig allround racket is om mee te spelen.

StarVie Tritón 2021

Foto van de StarVie Tritón 2021 padel racket in het blauw

Merk: StarVie

Vorm: Druppel (Teardrop)

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

De Tritón is een druppelvorm model van de Pro Line die een erg hoog balans heeft en erop gefocust is zoveel mogelijk power te leveren.

Ook dit model heeft Star Balance en Full Plane Effect en heeft als unieke toevoeging een langer handvat van 1 cm om de grip met twee handen te verbeteren.

Dit racket is ontwikkeld voor ervaren spelers omdat het van alle StarVie padel rackets het meest technisch is en het vooral een goed racket is voor de gevorderde speler.

StarVie Tritón Pro 2021

Foto van de StarVie Tritón Pro 2021 padel racket in het blauw

Merk: StarVie

Vorm: Druppel (Teardrop)

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Tritón Pro verschilt alleen in zijn kern van de normale Tritón. Het pro model heeft namelijk een medium-density core.

Indien je nog meer output eist van je racket en de voorkeur geeft aan een harder en steviger racket dan is het pro model een goede keuze. Dit model kost je dan ook wel net iets meer dan het origineel.

StarVie Universe Line

StarVie Raptor 2021

Foto van de StarVie Raptor 2021 padel racket in het rood/wit

Merk: StarVie

Vorm: Rond

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

Het officiele racket van Franco Stupaczuk die hij zelf met het team van StarVie ontworpen heeft.

Ook dit racket heeft Star Balance en Full Plane Effect en onderscheid zich met twee extra koolstoflagen die zijn toegevoegd op het profiel.

Ten slotte heeft het racket Raptor Core technologie in de hals van het racket om de balans en stijfheid te optimaliseren.

Een geweldige keuze als je met veel controle speelt en tegelijkertijd ook power wil zonder in te leveren op stabiliteit en stevigheid.

StarVie Basalto Osiris 2021

Foto van de StarVie Bolsalto Osiris padel racket in het zwart/geel

Merk: StarVie

Vorm: Druppel (Teardrop)

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

Door basalt op het profiel te gebruiken was de Basalto Osiris al één van de meest populaire serie van de StarVie padel rackets.

Het unieke aan dit racket is de combinatie van basalt en carbon dat verwerkt is in het gehele racket. Dit zorgt er vooral voor dat het een ontzettend duurzaam racket is dat gegarandeerd lang mee moet gaan.

Bij het nieuwe model is Star Balance toegevoegd om het racket een betere stabiliteit en balans te geven.

Dit is een uitstekend racket als je de voorkeur geeft aan duurzaamheid en tegelijkertijd een racket wil met veel comfort, kracht en controle.

StarVie Dronos Galaxy

Foto van de StarVie Dronos Galaxy padel racket in het paars

Merk: StarVie

Vorm: Druppel (Teardrop)

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Dronos Galaxy is een nieuwe toevoeging aan de StarVie padel racket familie. Het is een druppelvormig racket met alle reeds bekende technologieën zoals Star Balance en Full Plane Effect.

Daarnaast beschikt het racket over Aluminium Tubular System technologie. Dit is een aluminium versteviging in de buizen die aan het hals van het racket zitten. Deze technologie zorgt voor een betere stijfheid en stevigheid van het racket.

Tot slot heeft het racket een kameleon verfprint in het midden die er heel mooi uitspringt. Al met al een mooi racket voor spelers die power en controle willen naast een zeer stevige grip.

StarVie Star Line

StarVie Titania Kepler 2021

Foto van de StarVie Kepler 2021 padel racket in het zwart met blauw/rode accenten

Merk: StarVie

Vorm: Rond

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

De nieuwe versie van de Titania Kepler is een rond gevorm racket met een brede sweetspot. Daarmee is dit racket een goede keuze voor beginners of gevorderde spelers die vooral controle willen tijdens het spelen.

De belangrijkste focus van dit racket is beheersbaarheid en werkt dan ook het beste met een controle georiënteerd spel.

De Titania Core in de hals van het racket zorgt voor een de hoge mate van beheersbaarheid en een goede verdeling van het gehele gewicht.

De kern van het racket is gemaakt van Eva Soft Rubber en het profiel heeft een glasvezelcoating. Dit is een type materiaal dat iets minder stevig is dan carbon maar wel meer elasticiteit biedt.

Het verbeterde model heeft ook Extreme Spot technologie, dat zorgt voor een bredere sweetspot. Daarnaast heeft het racket ook RTS wat trillingen in het racket sterk vermindert.

StarVie Titania Kepler Pro 2021

Foto van de StarVie Kepler 2021 padel racket in het zwart met blauw/rode accenten

Merk: StarVie

Vorm: Rond

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

De Kepler Pro verschilt net als de Tritón lijn alleen in zijn kern van de normale Kepler. Het pro model heeft namelijk een medium-density core.

Dit is vooral vooral een voordeel als je een wat agressievere speelstijl hanteert en vaak krachtigere slagen gebruikt in je spel.


Hopelijk heeft het lijstje je een goed beeld gegeven van de nieuwe StarVie padel rackets van 2021.

Zowel Tennisdirect als Bol bieden de meeste StarVie padel rackets online aan en hanteren beide goede leveringsvoorwaarden en bijbehorende garantie.

Op het moment van schrijven hadden deze twee aanbieders de beste prijzen en onderling verschilt het soms nog per racket.

Deze pagina’s worden regelmatig ge-update om de beste prijzen en eventueel nieuwe collecties toe te voegen.

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor racket bij je niveau en speelstijl past? Hier hebben we een handig artikel voor geschreven die je hopelijk wat verder helpt. Lees het artikel hier.

8 redenen waarom je padel eens moet proberen!

0

De snelst groeiende sport ter wereld moet een zekere wow-factor hebben en leuk zijn. Anders zouden niet zoveel mensen het spelen, toch? Helemaal mee eens als je het mij vraagt.

Padel is niet alleen leuk, de sport brengt nog veel meer voordelen met zich mee die je in eerste instantie misschien niet zou bedenken.

Dit zijn 8 redenen waarom je padel eens moet proberen!

Een drone foto van een padel baan van boven met een blauwe ondergrond

1. Padel is voor iedereen

Padel is heel toegankelijk voor jong en oud en alles waar daar tussenin zit. Ook is het een van de gemakkelijkste racketsporten om te leren.

Dit komt omdat de baan een stuk kleiner is dan een tennisbaan en je de muren mag gebruiken.

Hierdoor heb je over het algemeen wat meer tijd om te reageren op aankomende ballen, wat erg beginnersvriendelijk is voor zowel jong als oud.

2. Padel is gemakkelijk te leren

Als je met tennis wilt beginnen heb je meestal behoorlijk wat lessen nodig voordat je een redelijk spelniveau hebt bereikt.

Het mooie aan padel is dat iedereen het kan leren binnen een uur, scheelt je weer wat lesgeld.

Met name vanwege de grootte van het racket, de unieke baan en regels is het veel minder technisch dan tennis en vereist het aanzienlijk minder fysieke kracht.

3. Padel houdt je in vorm

Naarmate je beter wordt, kun je intense rally’s houden en de intensiteit flink opschroeven. Dit is niet alleen heel leuk, maar door padel verbrand je ook nog eens heel veel calorieën.

Met padel gebruik je namelijk je hele lichaam om het spel te spelen. Vet verbranden terwijl je ook nog eens veel plezier hebt? Check.

4. Verbeter je hand-oog coördinatie

Bij padel stuitert de bal onder andere door de kleine kooi heel vaak op. Hierbij worden je hersenen getraind om je coördinatie reflexen te verbeteren.

Vaardigheden die je door padel snel verbetert en waar je in het dagelijks leven ook nog veel aan hebt.

5. Padel is leuk

Ik heb het al eerder benoemd, maar het mag zeker nog eens herhaald worden.

Actief bezig zijn met vrienden onder het genot van knotsgekke rally’s is een prachtige combinatie. Ook is deze mix een goede combi voor wat gelach op het veld.

Padel is een erg leuk spel om te spelen en het is dan ook goed te begrijpen dat mensen het erg verslavend vinden.

Geen wonder dat het de snelst groeiende sport ter wereld is!

6. Goed tegen stress

Ga het veld op en laat de dagelijkse stressvolle gedachtes en verplichtingen even achter je.

Als je op het veld komt is de enige focus de padel bal, drie anderen en verder helemaal niets.

Padel is een mooie manier om je even los te koppelen van de wereld. Even de focus op sport en jezelf injecteren met wat gelukshormen terwijl je de stressvolle dumpt.

7. Betere concentratie

Zeker als je wat beter begint te worden kunnen padel rally’s lang worden. Bij deze lange rally’s maak je sneller adrenaline en dopamine aan die je aandacht op een natuurlijke manier een boost geven.

Dit is de perfecte manier om je concentratie te trainen en is natuurlijk ook mooi meegenomen in je andere dagelijkse bezigheden.

Padel baan met 4 mensen die aan het spelen zijn en wat mensen aan het toeschouwen

8. Padel is sociaal

Padel speel je officieel gezien altijd in paren. Wat een goede reden is om het eens te proberen met vrienden of misschien zelfs collega’s van kantoor?

Er komt veel teamwork bij kijken en het is natuurlijk leuk om een nieuwe sport te ontdekken met vrienden of nieuwe mensen.

Tegenwoordig zijn er zelfs apps speciaal gemaakt om nieuwe padel maatjes/tegenstanders te ontmoeten in je omgeving.

En dat waren alweer 8 goede redenen om padel waarom je padel eens moet gaan proberen!

Speel jij al padel of denk je erover na om het eens te proberen? Laat het weten in de comments!

Brimley padel racket review van de Brimley PDX38

0

Welkom padelista! Ben je op zoek naar een nieuw padel racket dat je spel naar een hoger niveau kan tillen? Je oog laten vallen op de Brimley PDX38? Dan heb ik goed nieuws voor je.

In deze Brimley padel racket review gaan we het uitgebreid hebben over het Brimley PDX38 padel racket. Ik zal je alle essentiële informatie geven die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen. Let’s go!

foto van de brimley pdx38 padel racket in het zwart-rood

Specificaties

Merk: Brimley

Vorm: Druppel

Gewicht: 365-375 gram

EVA / FOAM: EVA Foam

Ga naar Bol.com

Brimley

Brimley is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige padel rackets. Ze zijn toegewijd aan het leveren van kwaliteitsproducten die voldoen aan de behoeften van zowel beginners als gevorderde spelers.

Brimley richt zich op het combineren van innovatie, duurzaamheid en prestaties in hun racketontwerpen, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor padelspelers over de hele wereld.

Voordelen

Het Brimley PDX38 padel racket biedt verschillende voordelen die je spel naar een hoger niveau kunnen tillen:

  • Uitstekende controle: Het racket heeft een perfecte balans tussen controle en kracht, waardoor je nauwkeurige slagen kunt maken en de bal precies kunt plaatsen waar je wilt.
  • Goede manoeuvreerbaarheid: Het lichte gewicht en de goed uitgebalanceerde constructie van het racket zorgen voor gemakkelijke bewegingen en snelle reacties op het veld.
  • Verhoogde slagkracht: Met het Brimley PDX38 racket kun je krachtige slagen produceren, waardoor je in staat bent om de bal met snelheid en precisie over het net te slaan.
  • Geweldige duurzaamheid: Het racket is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik.
foto van de brimley pdx38 die iemand vast heeft op een padelbaan

Nadelen

Hoewel het Brimley PDX38 padel racket veel voordelen biedt, zijn er enkele mogelijke nadelen waar je rekening mee moet houden:

  • Minder geschikt voor beginners: Dit racket vereist enige technische vaardigheid en beheersing van het spel. Voor beginners is het aan te raden om te beginnen met padel racket die een ronde vorm heeft. Zie hier ook een uitleg waar je op moet letten als je je eerste racket gaat kopen.
  • Beperkte beschikbaarheid: Het Brimley PDX38 racket kan soms moeilijk verkrijgbaar zijn vanwege de populariteit en beperkte voorraad.

Prijs

Het Brimley PDX38 padel racket bevindt zich in het iets hogere prijssegment vanwege zijn kwaliteit en prestaties.

Echter, als je hem vergelijkt met de prijzen van de echte beginner rackets valt het nog relatief mee.

Als je van plan bent regelmatig te padellen en op zoek bent naar een padel racket die lang meegaat is dit racket zeker de moeite waard. Toch nog niet zeker? Bekijk dan ook onze top 5 padel rackets voor beginners.

Er zijn inmiddels veel aanbieders van padel rackets in Nederland. Zo nu en dan vergelijken we de prijzen op de grootste sites.

Op het moment van schrijven kwam bol.com als beste uit de bus. Check voor de meest recente prijs de link bovenaan dit artikel.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig padel racket met uitstekende controle, manoeuvreerbaarheid en slagkracht, dan is het Brimley PDX38 racket zeker een goede keuze.

Het biedt de perfecte balans tussen prestaties en duurzaamheid, waardoor het geschikt is voor zowel gevorderde spelers als competitieve amateurs.

Houd er wel rekening mee dat het racket mogelijk minder geschikt is voor als je een beginner bent vanwege de technische vaardigheden die nodig zijn om er echt optimaal gebruik van te maken.

Over het algemeen is het Brimley PDX38 padel racket een betrouwbare metgezel op het padelveld, die je spel een boost kan geven.

Hopelijk heeft deze Brimley padel racket review van het PDX38 model je voldoende handvatten gegeven om tot een gedegen besluit te komen. Toch nog vragen? Stel ze gerust!

Volg deze zes stappen om je padel service te verbeteren

0
foto van padel speler maxi sanchez die een padel service uitvoert

Hey jij, padel-liefhebber! Ben je op zoek naar manieren om je padel service te verbeteren en zo meer punten te scoren?

Dat je de bal naar de achterste hoek van je tegenstander moet spelen weten we onderhand. De bal tegen stuitert op die manier tegen het glas en is het moeilijkst voor je tegenstander.

Maar wat als je tegenover iemand staat die deze ballen altijd terugslaat?

Goed nieuws, want in dit artikel gaan we dieper in op het belang van positionering op het veld bij het serveren.

Door strategisch te positioneren kun je de kans vergroten dat je padel service optimaal wordt benut en je je tegenstander onder druk zet. Laten we meteen aan de slag gaan!

1. Begrijp het belang van positionering

Bij padel draait alles om het vinden van de juiste positie op het veld. Dit geldt niet alleen voor het ontvangen van een service, maar ook voor het serveren zelf.

Door op de juiste plaats te staan, kun je de hoeken van het speelveld effectiever benutten en je tegenstander in een lastige positie brengen.

Beweeg daarom altijd samen met je partner naar het net zodra je gerserveerd hebt. Je wil namelijk altijd de netpositie innemen nadat je geserveerd hebt.

2. Analyseer je tegenstander

Voordat je begint met serveren, is het belangrijk om je tegenstander goed te observeren. Let op zijn/haar bewegingen en zwakke punten. Dit helpt je bij het bepalen van je serveerstrategie en de juiste positie op het veld.

Stel jezelf de volgende vragen: Beweegt je tegenstander naar links of naar rechts? Maakt hij/zij vaak fouten bij hoge ballen? Is zijn/haar backhand zwak? Dit soort informatie kan je helpen bij het bepalen van de ideale serveerpositie.

twee spelers die padel spelen

3. Kies de juiste zijde van het veld

Als je rechtshandig bent, overweeg dan om te serveren vanaf de rechterkant van het veld. Dit geeft je de mogelijkheid om de bal naar de tegenstander te serveren met een hoek naar links, waardoor het moeilijker wordt om de bal goed te retourneren.

Als je linkshandig bent, geldt hetzelfde principe, maar dan aan de andere kant van het veld.

Hier heb ik recent een uitgebreid artikel over geschreven. Je leest hem hier.

4. Positioneer jezelf iets naar achteren

Een veelgemaakte fout bij het serveren is te dicht op de servicelijn te staan. Dit beperkt je mogelijkheden en maakt het moeilijker om de bal diep genoeg te slaan.

Ga iets naar achteren staan, net achter de servicelijn, om jezelf meer ruimte te geven om de bal met kracht te slaan en de juiste hoek te bereiken.

Benieuwd hoe je je lichaam het best kan gebruiken tijdens het serveren? Lees dan ook ons best gelezen artikel: Dit zijn de elf belangrijkste padelslagen.

5. Maak gebruik van het diagonale perspectief

Als je aan het serveren bent, probeer dan vanuit een diagonaal perspectief naar je tegenstander te kijken. Hierdoor kun je beter de bewegingen van je tegenstander volgen en anticiperen op de retourbal.

Het helpt ook om de afstand tussen jou en je tegenstander beter in te schatten, wat van invloed is op de kracht en hoek van je service.

6. Experimenteer met verschillende hoeken en snelheden

Het padelveld biedt verschillende hoeken om te benutten. Experimenteer met het serveren naar verschillende hoeken en test de reactie van je tegenstander.

Varieer ook in de snelheid van je service. Een onvoorspelbare mix van snelle en langzame services kan je tegenstander in verwarring brengen en je slagingskansen vergroten.

Conclusie

Je padel service verbeteren draait bij padel naast een goede servicetechniek om strategische positionering op het veld.

Door de juiste positie te kiezen, je tegenstander te analyseren en te experimenteren met verschillende hoeken en snelheden, vergroot je de kans om meer punten te scoren.

Blijf oefenen, wees geduldig en observeer het spel van je tegenstander om je serveerstrategie verder te verfijnen. Veel plezier en succes op de padelbaan!

Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen. Laat me weten als je nog meer vragen hebt!

Ben ik een padel speler die links op de baan speelt of rechts?

0
foto van twee padel spelers waarvan 1 een smash doet. Op een blauwe baan

Als je jezelf afvraagt of je beter aan de linker- of rechterkant van de baan speelt, dan ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel ga ik je helpen om je positie in padel te bepalen. Door het identificeren van je speelstijl, voorkeuren en sterke punten, kun je een weloverwogen beslissing maken over waar jij als padel speler het beste kunt staan op de baan. Laten we meteen aan de slag gaan!

1. Begrijp je speeltstijl

De eerste stap bij het bepalen van je positie in padel is het begrijpen van je speelstijl.

Ben je een rechtshandige padel speler die comfortabel is met forehand slagen? Of ben je juist linkshandig en voel je je meer op je gemak met je backhand?

Identificeer je sterke kanten en kijk welke kant van de baan het beste past bij je natuurlijke slagen. Dit zal je helpen om een goede basispositie te bepalen.

2. Sterkere slagkant

Een andere indicator is je sterke slagkant. Dit verwijst naar de kant waarop je krachtiger en nauwkeuriger kunt slaan. Als je merkt dat je beter presteert met je forehand aan de rechterkant, is het verstandig om als rechtshandige speler rechts te spelen.

Voor linkshandige spelers geldt het omgekeerde: je zou links kunnen spelen als je forehand daar sterker is.

Check ook onze blog die je alles uitlegt over de belangrijkste padelslagen en hoe je ze uitvoert. Ook heb ik de best betaalbare padelrackets voor je op een rijtje gezet.

3. Test je voorkeur

Nu je je speelstijl beter begrijpt, is het tijd om je voorkeur te testen. Speel een paar oefenwedstrijden waarbij je afwisselend aan de linker- en rechterkant van de baan staat.

Observeer hoe je je voelt en hoe effectief je bent op elke positie. Let op je beweging, balans en reactiesnelheid.

Merk je dat je jezelf meer op je gemak voelt en beter presteert aan één kant van de baan? Dit kan een indicatie zijn van waar je natuurlijke positie ligt.

4. Speelstijl van je partner

Een andere factor om te overwegen bij het bepalen van je positie is de speelstijl van je partner. Als je een rechtshandige speler bent en je partner is linkshandig, kan het handig zijn om aan de andere kant van de baan te staan.

Op die manier hebben jullie beide meer ruimte om te bewegen en kunnen jullie profiteren van jullie sterke slagen.

5. Communicatie en samenwerking

Padel is een teamsport en communicatie is van vitaal belang. Bespreek je voorkeuren en bevindingen met je partner. Door openlijk te communiceren en samen te werken, kun je de optimale positie op de baan vinden die het beste past bij jullie individuele vaardigheden en speelstijlen.

Conclusie

Het bepalen van je positie in padel is een persoonlijke keuze die afhangt van je speelstijl, voorkeuren en de dynamiek met je partner. Het begrijpen van je sterke punten en het testen van verschillende posities zal je helpen om de juiste beslissing te nemen.

Vergeet niet dat flexibiliteit en aanpassingsvermogen belangrijk zijn in het spel, dus wees bereid om je positie aan te passen als de situatie daarom vraagt.

Onthoud dat er geen definitief goed of fout antwoord is als het gaat om het bepalen van jouw positie op de baan. Het gaat erom wat het beste werkt voor jou en je spelstijl. Blijf openstaan voor verandering en blijf jezelf verbeteren.

Hopelijk heb je nu een beter inzicht in de factoren die je kunt overwegen bij het bepalen of je beter links of rechts op de baan speelt als padel speler.

Onthoud dat het uiteindelijk draait om plezier hebben en genieten van het spel.

Veel succes en veel plezier met padel!

Dit zijn de vijf beste goedkope padel rackets van 2023

0
Op een rij de 5 beste goedkope padel rackets van 2022

Elk jaar kijken we bij padelscene naar de vijf beste goedkope padel rackets die een geweldige prijs/kwaliteitverhouding hebben en lichten we uit in dit artikel.

Ook updaten we dit artikel regelmatig als we ervan overtuigd zijn dat er een racket op de markt is gekomen die er tussen moet staan.

Overweeg je om met padel te beginnen of heb je al wat potjes achter de rug met een leen racket? Dan kan dit lijstje je hopelijk helpen met het kiezen van een goed racket zonder dat je daar honderden euro’s voor neer hoeft te tellen.

Ben je benieuwd waar je verder op moet letten bij het aanschaffen van een racket? Lees dan dit artikel die we hebben geschreven.

Wil je 2023 goed starten en een padel racket kopen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding? Dan zit je hier goed! Dit zijn de vijf beste goedkope padel rackets van 2023.

Op een rij de vijf beste padel rackets van 2022 qua prijs/kwaliteitsverhouding volgens padelscene
De winnaars van dit moment! Deze rackets hebben stuk voor stuk een geweldige prijs/kwaliteitverhouding en zijn volgens ons in 2023 nog steeds de beste goedkope padel rackets.

HEAD EVO Sanyo

Foto van de HEAD Evo Delta padel racket van de voorkant in de kleur donker met oranje tinten

Merk: HEAD

Vorm: Druppel

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Soft FOAM

Ga naar Bol.com

Over het racket

Spoiler alert: HEAD komt meerdere malen voor in dit top 5 lijstje en dat zegt wel wat over de prijs/kwaliteitsverhouding van de rackets.

De HEAD Evo Sanyo is een betaalbaar maar kwalitatief uitstekend padel racket met een zogeheten druppelvorm. Dit betekent dat de sweetspot iets verschoven is naar boven voor meer kracht.

De druppelvorm in combinatie met het gewicht (365 gram) zorgt voor een goed gebalanceerd racket.

Daarnaast staat HEAD inmiddels erom bekend dat de padel rackets lang meegaan. Ook als je meerdere keren per week op de baan staat.

Kortom een geweldig racket als je al een klein beetje padel ervaring hebt opgedaan en op zoek bent naar een racket die kwalitatief goed is, lang meegaat en je portemonnee niet al te veel schade aanbrengt.

HEAD EVO Delta 2022

Foto van de HEAD Evo Delta padel racket van de voorkant in de kleur donker met oranje tinten

Merk: HEAD

Vorm: Druppel

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Soft FOAM

Ga naar Bol.com

Over het racket

Tada! Alweer een HEAD in onze top 5 van 2022.

De Head Evo Delta 2022 samen met de Sanyo, is het best betaalbare model van de 2022 HEAD collectie.

Dee EVO-serie is gemaakt voor nieuwe spelers en biedt oversized, druppelvormige rackets met grote sweetspots.

Zacht schuim verbetert het comfort, terwijl de Innegra-technologie de schokabsorptie en stabiliteit verbetert.

Het verschil tussen de HEAD Evo Sanyo en HEAD Evo DELTA hebben we onderzocht maar we komen tot de conclusie dat het uiteindelijk vooral op smaak uitkomt.

Ook hier kunnen we concluderen dat dit een geweldig racket is als je al een klein beetje padel ervaring hebt opgedaan en op zoek bent naar een padel racket met een geweldige prijs/kwaliteitverhouding.

Adidas Match 3.1 Teardrop 2022

Foto van de Adidas Match 3.1 padel racket van de voorkant in de kleur blauw met oranje tinten

Merk: Adidas

Vorm: Hybride

Gewicht: 360-375 gram

EVA / FOAM: EVA Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Net als vorig jaar, ook dit jaar een Adidas padel racket in onze top 5 beste goedkope padel rackets. Adidas is sinds een aantal jaren dan ook een van de meest toonaangevende merken geworden binnen padel.

De padel rackets van Adidas onderscheiden zich door het mooie design en de nieuwste technologieën die worden toegepast op de rackets.

De match 3.1 een racket wat zeer geschikt is voor een beginnende maar ook ervaren padel spelers. Het racketblad heeft een hybride vorm.

De vorm heeft weg van een ronde vorm en een diamant vorm. Dit betekent dat het racket de controle biedt van een ronde vorm en de power van een diamant vorm. 

De EVA Soft rubber geeft je daarnaast nog wat extra controle waardoor dit racket zich goed leent voor de beginnende speler.

En dat allemaal voor een van de beste prijzen op de markt in deze categorie

Bullpadel BP10 EVO 2022

Foto van de Bullpadel BP10 EVO 2022 padel racket van de voorkant in de kleur donker met oranje tinten

Merk: Bullpadel

Vorm: Rond

Gewicht: 360-370 gram

EVA / FOAM: EVA Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Bullpadel heeft als merk geen introductie meer nodig en staat inmiddels al jaren bekend als een van de beste padel racket fabrikanten

Het BP10 Evo model is een erg populair padel racket dat is ontworpen voor beginnende spelers. Desalniettemin heeft het een zeer solide frame van 100% carbon en een profiel van polyglas.

Ook dit racket is vooral goed voor beginnende spelers met een focus op controle en om te leren hoe je als beginner schoten kan plaatsen en erop moet reageren.

Het heeft een Evalastic-kern voor een solide veerkracht en heeft een gemiddeld gewicht zodat je ook nog wat power hebt in je slagen.

In Spanje is dit model razend populair en is het één van de beste goedkope padel rackets op de markt.

PUMA Solar Smash

Foto van de PUMA Solar Smash padel racket van de voorkant in zwarte kleur met een rode rint

Merk: PUMA

Vorm: Rond

Gewicht: 360-370 gram

EVA / FOAM: EVA Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Een ware nieuwkomer in onze top 5 lijstjes. Welkom PUMA!

PUMA is natuurlijk een bekend sportmerk maar is niet direct meegegaan met de padel racket markt. En dat vinden we JAMMER!

We hebben het racket getest en zijn namelijk erg onder de indruk van zowel de PUMA Solar Smash als de Puma Solar Blink Power (iets duurdere klasse).

Het blad heeft een ronde vorm met een grotere sweetspot. Het ronde racketblad zorgt er ook voor dat het gewicht op alle punten gelijk is, waardoor het racket makkelijk te gebruiken is.

De ronde vorm in combinatie met het gewicht (350 – 370 gram) maakt dit racket ideaal om met veel comfort en controle te spelen.


Dat waren alweer de beste goedkope padel rackets van 2023 op een rijtje. Hopelijk heb je wat aan dit overzicht gehad en zit er een geschikt racket tussen.

Begin je net met padel en weet je nog niet welk padel racket het meest geschikt is voor jouw niveau? Lees dan dit artikel.

Veel speelplezier!

Hieraan herken je of het tijd is een nieuw padel racket te kopen

0

Padel is nog steeds tot de dag van vandaag een relatief nieuwe sport in Europa. Wel maakt de sport een explosieve groei mee. In bijna elk land wint de sport aan populariteit.

Zo schreven we onlangs een blog over de grootste padelclubs ter wereld. Maar dat is bijzaak.

Want als jij al langere tijd padel speelt kan je je afvragen hoe je kan achterhalen wanneer je je padel racket moet vervangen? Ze zijn namelijk over het algemeen robuust en kunnen best lang meegaan.

Er zijn echter een aantal tekenen waaraan je kunt herkennen wanneer het tijd is een nieuw padel racket te kopen.

De grip is versleten

Als je grip op je racket zacht of glad is geworden, is het tijd om een nieuwe te overwegen.

Een goede grip is essentieel voor het behouden van controle over je racket tijdens het spelen, dus het is belangrijk om dit regelmatig te controleren en te vervangen als dat nodig is. We hebben een uitgebreide blog geschreven over padel grips.

Close-up foto van een rood/zwart padel racket waar dew focus ligt op de grip aan de hendel die nog in goede staat is
Een grip die nog in goede staat is!

De randen zijn beschadigd

Als je racket beschadigde randen heeft, kan dit betekenen dat het tijd is om te overwegen om een nieuw racket aan te schaffen.

Beschadigde randen kunnen het spel beïnvloeden en ervoor zorgen dat je minder controle hebt over je slagen.

Close-up foto van een rood/zwart padel racket die lichtelijk beschadigd is.
Als er een paar stukjes stukjes grafiet/glasvezel van je racket loskomen is dat nog niet erg. Het gaat vooral om de randen.

De spanning in het frame is verloren

De spanning in het frame is verloren: Als je racket een lagere spanning heeft dan wat het normaal gesproken zou moeten hebben, kan dit betekenen dat het frame versleten is en dat het tijd is om een nieuwe te overwegen.

Een goede spanning in het frame is essentieel voor het behouden van controle en kracht in je slagen.

Je mist kracht in je slagen

Als je merkt dat je constant de bal mist of dat je slagen niet zo krachtig zijn als normaal, kan dit ook een teken zijn dat je racket toe is aan vervanging.

Het kan ook betekenen dat je techniek verbetering nodig heeft. Dus het is aan te raden om ook daarnaar te kijken voordat je je racket de prullenbak in gooit *knipoog*.

In het algemeen kan het vervangen van je racket na verloop van tijd ervoor zorgen dat je beter presteert op het padelveld.

Als je twijfelt of je racket toe is aan vervanging, kan het ook helpen om advies te vragen aan een professioneel of een ervaren speler. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste beslissing maakt.

We hebben ook een tips & tricks artikel geschreven hoe je je padel racket het beste kunt beschermen.

Padel racket is af

Weet je na het lezen van dit artikel zeker dat je toe bent aan een ander racket? Nieuw padel racket kopen?

Wij zetten regelmatig de 5 beste goedkope padel rackets van dit moment op een rij. Hier kijken we naar prijs/kwaliteitverhouding. Hier is een link naar het artikel.

Veel speelplezier!

Wanneer gebruik je een lob met padel?

0
Navarro Paquito die op het punt staat een bal over het net te slaan

Van alle slagen is de lob waarschijnlijk één van de belangrijkste padel slagen. Maar wanneer gebruik je nou eigenlijk een lob met padel?

De lob is een echte levensredder als je onder druk staat en zeer bruikbaar om jezelf weer wat tijd te geven.

Zoals je inmiddels wel weet wordt padel veelal aan het net gespeeld en worden de meeste punten op die positie gewonnen.

Als je tegenstanders je onder druk zetten bij het net is het daarom super handig als je een goed geplaatste lob inzet.

Netpositie overnemen

De lob dwingt je tegenstanders naar de achterkant van het veld en geeft je de tijd om de netpositie te heroveren. Op die manier kan je samen met je partner het initiatief terugpakken om het punt te winnen.

Positionering

Bij het uitvoeren van een lob is het belangrijk om je knieën te buigen en je racket van onder je middel te houden. Vervolgens duw je in feite de bal naar boven in plaats van uit te halen met een slag.

Onthoud dat als je de bal raakt, je je lichaam weer naar boven brengt in dezelfde beweging. De meeste kracht bij een lob komt vanuit je benen in combinatie met je racket.

Navarro Paquito die op het punt staat de bal over het net te slaan
Foto: Navarro Paquito – World Padel Tour

Aanvallende of verdedigende lob

Een lob is dus een belangrijke slag omdat het jou en je buddy helpt om de bal over jullie tegenstanders heen te spelen en zo punten te scoren.

Er zijn echter twee soorten lobs die je kunt gebruiken: een aanvallende lob en een defensieve lob. Laten we eerst kijken naar wanneer je een aanvallende lob gebruikt.

Aanvallende lob

Een aanvallende padel lob wordt gebruikt om de tegenstander onder druk te zetten en te scoren. Dit gebeurt meestal als je tegenstander aan het net staat en je niet in staat bent om zelf een directe winner te slaan.

Dwing je tegenstander naar achteren

Door de bal hoog over het net te lobben creëer je een kans om een punt te scoren. Dit omdat je tegenstander nu naar achteren moet lopen om de bal terug te kunnen slaan.

Je kunt ook een aanvallende lob gebruiken als je tegenstander aan het net staat en je een opening ziet om een winner te slaan.

Door de bal hoog te lobben, kun je de tegenstander dwingen om naar achteren te lopen en zo een opening te creëren voor jezelf om een winner te slaan.

Padel speler die een lob uitvoert

Defensieve lob

Een defensieve padel lob wordt gebruikt om tijd te winnen en de druk van je te nemen. Dit gebeurt meestal als je tegenstander aan het net staat en je hier onderuit moet spelen.

Tijd winnen

Door de bal hoog over het net te lobben, creëer je tijd voor jezelf om op adem te komen en een nieuwe aanval te plannen.

Je kunt ook een defensieve lob gebruiken als je tegenstander een aanval opzet en je niet in staat bent om de bal te blokkeren of te slaan.

Door de bal hoog te lobben, kun je de tegenstander dwingen om te wachten tot de bal naar beneden komt en zo tijd te winnen voor jezelf.

Ritme verstoren

Daarnaast is een lob ook een effectieve manier om de tegenstander uit het ritme te brengen. Als je de bal hoog over het net slaat, kan dit ervoor zorgen dat de tegenstander niet in staat is om een consistent spel te spelen en fouten maakt.

Tegenstanders verrassen

Tot slot is een lob ook een goede manier om de tegenstander te verrassen en de controle over het spel te behouden.

Als je de bal hoog over het net slaat, kan dit ervoor zorgen dat de tegenstander niet weet wat er gaat gebeuren en je de kans krijgt om de punt te winnen.

Samenvattend

Als we het samenvatten is een lob bij padel een belangrijke slag om de tegenstander uit te schakelen, tijd te winnen, de tegenstander uit het ritme te brengen en de controle over het spel te behouden.

Gebruik een aanvallende lob om punten te scoren en een defensieve lob om tijd te winnen en de druk van je te nemen. Beide lobs zijn belangrijke slagen om te beheersen als je padel spel wilt verbeteren. Ook hebben we ooit een blog geschreven over de elf belangrijkste padel slagen.

Hopelijk heb je hier wat aan gehad en pas je het toe bij je volgende potje padel! Hier is een link waar ook meerdere video’s te vinden zijn.

Dit zijn de allergrootste padelclubs ter wereld

0
Drone foto van Club El Estudiante in Madrid met veel padelbanen en tennisbanen. Overdag genomen. Club El Estudiante is de allergrootste padelclub ter wereld

Padel is booming. We hebben er al eerder artikelen over geschreven en ook in Nederland is dat te merken. Padelclubs schieten door het hele land als paddenstoelen uit de grond.

Maar als het aankomt op hoe groot de clubs zijn kunnen we als kikkerland nog langer niet tippen aan Spanje. Natuurlijk ook logisch aangezien de sport vanaf daar Europa is gaan veroveren.

Toch is er een sterke opmars te zien vanuit andere landen waar padel enorme stappen aan het maken is qua meest beoefende sport.

In dit lijstje nemen we je mee naar de allergrootste clubs ter wereld. We kijken hier per land/regio naar de top 3 indien er meer clubs zijn die 20+ banen hebben en tellen we de hoeveelheid banen per club als maatstaf. Tot slot kijken we natuurlijk hoe het er voor staat in ons eigen land.

Spanje

We starten ons lijstje in.. uiteraard, Spanje. Het is geen verrassing dat de allergrootste clubs ter wereld dominant vertegenwoordigd zijn in Zuid-Europa.

(1) Club El Estudiante

De allergrootste club ter wereld bevind zich uiteraard in Spanje en specifieker in de hoofdstad Madrid. De club telt een monsteraantal van 40(!) padelbanen.

Drone foto van Club El Estudiante in Madrid met veel padelbanen en tennisbanen. Overdag genomen. Club El Estudiante is de allergrootste padelclub ter wereld
Club El Estudiante

(2) Impala Sport Club Castellón

Van 40 banen zakken we naar 24 padelbanen en belanden we in Castellón. Een klein badplaatsje tussen Barcelona en Valencia in.

(3) Padel Club La Morajela

Met 23 padelbanen moet La Morajela Impala Sport Club nipt voor zich dulden. Deze club kan je vinden in Alcobendas iets ten noorden van Madrid. Genoeg padelbanen in de hoofdstad van Spanje!

Scandinavië

Voor de volgende clubs maken we een grote sprong naar het noordelijke Scandinavië en vinden we de grootste club in Zweden. Mooi feit over Zweden is dat het na Spanje het land is die meeste clubs telt die 20 of meer padelbanen hebben. Zeker een land die meedoet als het gaat om allergrootste padelclubs ter wereld. Ook heeft Zweden 2 plekken veroverd op onze bucketlist van de mooiste padelbanen ter wereld. Check ze hier.

(1) PDL Centre Frihammen

PDL Centre Frihammen is de grootste van Zweden en Scandinavië en is op Club El Estudiante de grootste ter wereld. De club heeft een groot aantal padelbanen waarvan 22 indoor en 6 outdoor banen te vinden zijn. Je kan de club vinden in Stockholm. Tijdens je citytrip is een potje padel daarom prima te combineren.

(2) Padel Hous Espoo

Je zou zeggen dat de nummer 2 ook in Zweden zou moeten zijn gezien de vele grote clubs maar plek nummer 2 is een Finse club met 30(!) padelbanen. Hiervan zijn 3 enkelspel banen en kunnen we daarom 27 banen noteren. Padel House Espoo is gelegen in Espoo nabij Helsinki.

(3) Every Padel Åby Arena & Ultimate Padel

Op de gedeelde derde plaats gaan we terug naar Zweden en specifiek naar Göteborg (Every Padel Åby Arena) en Upplands Väsby (Ultimate Padel) die allebei 21 padelbanen hebben en daarnaast voor de enkelspel liefhebbers veel enkelspel banen hebben.

Foto van 2 padelbanen in Every Padel Åby Arena. Een van de allergrootste padelclubs van Scandinavië
Every Padel Åby Arena

Een eervolle vermelding voor Scandinavië gaat naar PDL Centre Ski die 18 padelbanen telt en tevens onderdeel is van het Zweeds keten PDL die we kennen van Frihammen.

Italië

De grootste clubs in Italië bevinden zich vooral in de buurt van de hoofdstad Rome. Echter ligt de grootste van het land in een klein stad genaamd Paderno Dugnano wat op z’n beurt dichtbij Milaan ligt

Country Sport Village

De club heeft inmiddels 18 spiksplinternieuwe banen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De club lijkt in de toekomst nog verder uit te gaan breiden en kan zich dan zeker meten met de allergrootste padelclubs ter wereld.

België

Ook bij onze zuiderburen is padel inmiddels bezig met een flinke opmars en zijn er steeds grotere padelclubs waar je een potje kan spelen.

Ter Eiken Edegem

De club heeft inmiddels 18 spiksplinternieuwe banen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De club heeft een groen karakter en heeft een panoramisch Adidas-court zonder metalen palen waar toeschouwers altijd perfect zicht hebben op het spel.

Drone foto van de padel locatie Ter Eiken Edegem waar 3 padelbanen zichtbaar zijn
Ter Eiken Edegem

Tennisscentrum Hof Ter Burst

Padellen in de zomer in België kan bij uitstek goed bij tenniscentrum Hof Ter Burst met maar liefst 12 outdoor padelbanen.

Frankrijk

Vive la France! We gaan nog een stukje zuidelijker en aangezien Frankrijk ook aan Spanje grenst is het natuurlijk onvermijdelijk dat ook de Fransen lekker aan het padellen zijn.

Toulouse Padel Club

Ook Frankrijk heeft nog geen clubs die 20 of meer padelbanen hebben maar Toulouse Padel Club doet het toch heel netjes met 14 indoor banen.

WinWin Padel Parc Club L’ Arbois

Kan je niet kiezen of je binnen of buiten wil spelen? Bij Parc Club L’Arbois kan je ook zowel binnen- als buiten terecht met 9 outdoor banen en 5 indoor banen.

Drone foto van Win Win Parc Club L' Arbois waar van bovenaf heel veel padel banen te zien zijn met een bosrijk gebied eromheen
WinWin Padel Parc Club L’ Arbois

Nederland

We kunnen natuurlijk deze lijst niet afsluiten zonder stil te staan bij de grootste clubs die we in ons Nederland op dit moment te bieden hebben.

We hebben al eens eerder geschreven over de beste padel clubs en om heel eerlijk te zijn is die inmiddels toe aan een flinke update (gaan we regelen, beloofd). Toch hierbij de link naar het betreffende artikel.

Enfin, wat zijn op dit moment de grooste padel clubs van Nederland?

Peakz Padel IJselhallen Zwolle

Peakz Padel (voorheen Play Padel) is inmiddels uitgegroeid tot de grootste padel aanbieder van Nederland. Met meerdere locaties door heel het land is het daarom ook niet gek dat de grooste locatie van Nederland in handen is van Peakz.

Peakz Padel IJselhallen heeft maar liefst 15 banen (11 indoor en 4 outdoor)

Peakz padel IJselhallen Zwolle drone foto met 6 padelbanen zichtbaar
Peakz Padel IJselhallen Zwolle. Foto: AD/De Stentor

Plaza Padel Enschede

Plaza Padel Enschede is gebouwd in de voormalige expo hal en bevindt zich op het Go Planet Parc vlak naast De Grolsch Veste. De locatie heeft 10 indoor padelbanen.


Dat was hem alweer. De allergrootste padelclubs ter wereld van dit moment. Gezien de snelle ontwikkelingen van padel kan het heel goed zijn dat er inmiddels al grotere clubs zijn als jij dit lijstje leest.

We doen ons best om zo vaak mogelijk wat updates door te voeren op al onze artikelen. Wie weet hebben we ooit de allergrootste padelclubs wel in ons eigen land.

Heb jij ooit al bij bovenstaande locaties gespeeld? Of ben je net met begonnen met padel en wil je eerst het spel wat beter leren kennen? Wij helpen je graag.

Zie hieronder wat handige artikelen op onze site die je hopelijk goed opweg helpen. Heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten!

Dit zijn de nieuwste padel rackets van Tecnifibre

0
Een foto van de nieuwe padel rackets van Tecnifibre met 3 padel rackets naast elkaar

Tecnifibre

Tecnifibre is een Frans sport merk dat premium padel rackets produceert. De rackets zijn tegenwoordig in ongeveer twintig landen te verkrijgen en timmert hard aan de weg om nog groter te worden.

Tecnifibre staat vooral bekend vanwege oprichter Thierry Maissant en zijn enorme liefde en passie voor de tennissport. Deze passie werd al snel omgezet in ambitie om hét nummer 1 tennismerk te worden.

Roland Garros partner

Uiteindelijk is Thierry met zijn Tecnifibre een behoorlijk eind gekomen aangezien het merk in 1987 de officiele snaren partner van Roland Garros werd.

Kort daarna werden ook uitsluitend alleen ballen van Tecnifibre gebruikt bij het prestigieuze toernooi en was het Franse merk niet meer weg te denken uit tennis.

Padel collectie

Tecnifibre padel rackets zijn er in twee verschillende collecties. Namelijk de Wall Master en de Wall Breaker.

De Wall Master is een beginnersvriendelijke serie met padel rackets die een ronde vorm hebben en


Tecnifibre Wall Master 360

Een foto van de Tecnifibre Wall Master 360 in het zwart/rood/wit

Merk: Tecnifibre

Vorm: Rond

Gewicht: 360 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Wall Master 360 is het instapmodel van Tecnifibre en heeft een ronde vorm en daarmee een grote sweet spot.

Het racket is daardoor vooral geschikt voor beginners die een focus hebben op controle en vooral nog veel willen oefenen met lange rally’s.

De kern van het racket bestaat uit Eva Soft Rubber en het lage gewicht van 360 gram maakt het een uitstekend wendbaar racket.

Ten slotte is het racket qua prijs/kwaliteitsverhouding een van de betere rackets op de markt als je wilt beginnen met padel maar niet de hoofdprijs wil betalen voor een racket.

Tecnifibre Wall Master 365

Een foto van de Tecnifibre Wall Master 365 in het zwart/wit

Merk: Tecnifibre

Vorm: Rond

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Het iets grotere broertje van de Wall Master 365 brengt 5 gram extra gewicht met zich mee en is verder haast identiek aan zijn kleine broertje.

Het grootste verschil zit hem met name in de Spin Skin 3D technologie die op het profiel van het racket verwerkt zit. Dit zorgt voor extra spin en effect op de bal.

Daarnaast heeft dit model ook extra bescherming aan de bovenkant van het frame voor een langere levensduur.

Als je kijkt naar de verbeteringen ten opzichte van de 360 is het prijsverschil tussen beide rackets beduidend groot. Kijk dus vooral goed naar je wensen voordat je dit racket overweegt.

Tecnifibre Wall Master 375

Een foto van de Tecnifibre Wall Master 375 in het zwart/wit

Merk: Tecnifibre

Vorm: Rond

Gewicht: 375 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Tot slot is er nog de Wall Master 375 waarvan je al kan raden dat het het zwaarste model is van deze serie. Dit racket is dan ook ontworpen voor de meer gevorderde speler.

Net als de andere modellen heeft het racket een ronde vorm en is vooral gericht op controle maar helpt met het gewicht ook met het genereren van power.

Verder bevat het racket alle technologieën van de 365 en zou je echt voor dit racket moeten kiezen voor het extra gewicht.

Tecnifibre Wall Breaker 365

Een foto van de Tecnifibre Wall Breaker 365 in het wit/blauw/rood

Merk: Tecnifibre

Vorm: Druppelvorm

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Dan komen we bij de powerserie van Tecnifibre aan. Zoals de naam al doet vermoeden is deze serie gericht op power. Dit is ook duidelijk terug te zien aan de druppelvorm van het racket.

Deze vorm zorgt ervoor dat de sweet spot hoger op het racket terug te vinden is en je je slagen extra power mee geeft.

De druppelvorm in combinatie met het gewicht van 365 gram zorgt voor een mooi gebalanceerd racket voor zowel power als controle.

Ook bestaat het racket bijna volledig van 100% carbon (frame en oppervlak). Kortom een racket die goed past bij zowel beginners als licht gevorderde spelers en is daarnaast aantrekkelijk qua prijsniveau.

Tecnifibre Wall Breaker 375

Een foto van de Tecnifibre Wall Breaker 365 in het wit/blauw/rood

Merk: Tecnifibre

Vorm: Druppelvorm

Gewicht: 375 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Ook de Wall Breaker kent een zwaarder model, namelijk de Wall Breaker 375 die 10 gram zwaarder is.

Heb je al wat meer ervaring en wil je je slagen wat meer power meegeven? Dan kan het lonen om voor het zwaardere model te gaan.


Dat waren alweer de nieuwste Tecnifibre padel rackets. Hopelijk heb je wat aan dit overzicht gehad en zit er een geschikt racket tussen.

Begin je net met padel en wil je een overzicht van de beste maar ook betaalbare rackets? Lees dan dit artikel.

Heb je eventueel nog vragen? Laat het gerust weten in de comments!

Wilson padel racket review van de Bela Team

0

We kunnen inmiddels gelukkig steeds vaker padel spelen en genoeg reden voor ons om een padel racket uit te proberen en te reviewen!

Ditmaal een Wilson padel racket review en heb ik de Wilson Bela Team verder onder de loep genomen. Wat zijn de voor- en nadelen en voor wie is dit een goed racket?

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood

Specificaties

Wilson

Wilson, wie kent het merk niet? Vast in ieder geval wel als de volleybal en het enige maatje die Tom Hanks had op een onbewoond eiland in de film Cast Away.

Wilson is al sinds de oprichting in 1913 een bekend sportmerk die onder andere tennis, volleybal en basketbal producten maakt. Het bedrijf begon met de productie van tennissnaren en voegde kort daarop snel meer producten toe aan het assortiment.

Opvallend is dat het merk lange tijd padel een beetje links van zich heeft laten liggen. Begin 2020 kwam daar een behoorlijke verandering in.

In dat jaar wist Wilson namelijk padel legende Fernando Belasteguin bij HEAD los te weken en aan zich te binden met een meerjarige sponsorship deal.

De start van een zeer hoogwaardig padel racket assortiment die inmiddels zeer gevestigd is in de padel wereld.

Voordelen

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood genomen van de zijkant

De Wilson Bela Team is een geweldig racket als je een aanvallend ingestelde speler bent. Het racket heeft daarnaast een diamantvormig blad.

Dit betekent dat de sweetspot hoog op het racket zit, wat het makkelijker maakt de bal hard te raken.

De zachte EVA kern draagt ook zeker bij aan de goede output van kracht en is vooral handig als extra ondersteuning als je een beginnende speler bent.

Zwaar racket

Het racket is daarnaast vrij zwaar (376 gram) waardoor je meer power hebt tijdens je slagen en je tegenstander constant onder druk kunt zetten met veel kracht achter elke bal.

Kanttekening is dat je dit gewicht dan ook zelf aan moet kunnen aangezien het wel echt aan de zware kant is.

Foto van de Wilson Bela Team op een weegschaal die 376 gram aangeeft

Sharp Hole Technologie

Ook hebben alle nieuwe Wilson padel rackets Sharp Hole Technologie. Dit komt voort uit een speciale manier van het boren van de gaten in het profiel. Hierdoor heb je meer controle en reageert het racket beter op de impact van de bal.

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood genomen van de bovenkant

Arrow-Grip Technologie

Arrow-Grip Technologie textuur op het racket profiel doet wat de naam doet vermoeden, namelijk je een betere grip geven op de bal en maximale spin genereren.

Nadelen

De sterke eigenschappen van dit racket kunnen voor bepaalde spelers een nadeel betekenen. En dan heb ik het vooral over het zware gewicht.

Bovengemiddeld zwaar

Indien je zelf niet zo zwaar bent (onder de 80-85kg) kan het zijn dat dit racket soms wat zwaar aanvoelt en je veel inlevert op wendbaarheid.

De kracht van het racket is geweldig alleen moet je dus wel wat gaan inleveren op de algehele wendbaarheid en hanteerbaarheid.

Daarnaast is het jammer dat de Wilson Bela Team geen frame protector (bumper) heeft zoals zijn duurdere broer de Wilson Bela Pro.

Ben je benieuwd hoe je je padel racket goed kunt beschermen? Hier heb ik een apart artikel over geschreven. Lees hem hier.

Conclusie

De Wilson Bela Team is een racket die zeer geschikt is voor gevorderde beginners en gevorderde spelers die veel kracht willen meegeven aan de bal.

Daarnaast zorgen de Wilson technologieën voor voldoende controle om ervoor te zorgen dat kracht en controle toch in balans blijven.

Veel power maar ook gewicht

Toch zal het zware gewicht ook z’n tol eisen op de wendbaarheid van het racket en dit heb ik zelf ook ondervonden. Na een paar sets voelt het wel alsof je arm wat vermoeid raakt. Of het aan het racket ligt of mijn conditie op dat moment laat ik in het midden!

Verder bestaat het racket uit hoogwaardige materialen en is het duurzaam te noemen. Het is alleen jammer dat er geen frame protector (bumper) op zit.

Niet geschikt voor iedereen

De Wilson Bela Team is ideaal voor aanvallende spelers die de voorkeur geven aan veel power en een zwaar racket. Als je iemand bent die het juist moet hebben van een licht racket en weerbaarheid dan is dit wellicht niet een handig racket.

Begin je net met padel en denk je uit de voeten te kunnen met een diamantvorm? En zoek je juist een zwaar racket met veel power? Dan is dit zeker een geweldig racket om te overwegen.

Ook heb ik een handig artikel geschreven over welk gewicht racket bij welk niveau past. Lees het artikel hier.

Prijs

Er zijn inmiddels veel aanbieders van padel rackets in Nederland. Zo nu en dan vergelijken we de prijzen op de grootste sites.

Op het moment van schrijven kwam Tennisdirect als beste uit de bus. Check voor de meest recente prijs de link hieronder.

Wilson Bela Team

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood

Merk: Wilson

Vorm: Diamant

Gewicht: 376 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Hoppa! Dat was de eerste Wilson padel racket review van het jaar. Hopelijk heb je er wat aan gehad.

Ik hoop binnenkort nog een Wilson padel racket review te plaatsen en dan de Bela Pro uit te proberen. Laat mij vooral weten wat je meer wilt zien in dit soort artikelen.

Indien je vragen hebt over dit racket stel ze gerust in de comments.

Hoe weet je of een padelbal nog goed is?

0

Hoe kan ik zeker weten dat mijn padelbal nog goed is?

Vrouwelijke padel speler die op het punt staat een padelbal te raken

Een vraag die wel vaker voorbij komt bij veel padel clubs: hoe weet je of een padelbal nog goed is?

Padel ballen mogen niet te pluizig, te kaal zijn of een felgele gloed hebben. Wat je kan doen om snel te checken of een bal goed is om te knijpen in de bal.

Een slechte bal zal namelijk altijd extra zacht aanvoelen. Een goede padelbal daarentegen zal enige weerstand hebben.

Probeer ten slotte de bal te stuiteren. Als de bal nauwelijks van de grond komt is het tijd om een nieuw blikje padelballen te kopen.

Checklist voor goede ballen

Om er zeker van te zijn dat je goede padelballen kiest en je ballen kan controleren hebben we een simpele checklist gemaakt.

Controleer het blikje ballen in de winkel

Test het blikje padelballen voordat je bij de kassa bent. Probeer in het blikje te knijpen. Als je weerstand voelt vanwege de ingesloten luchtdruk is het goed.

Als het plastic behoorlijk meegeeft is het blikje padelballen mogelijk niet goed afgesloten. Dat betekent dat de ballen niet de juiste druk hebben en deze kan je dan ook beter laten liggen.

Een ‘plop’ bij het openen is een goed teken

Omdat nieuwe padelballen in blikken onder druk komen, zou je een duidelijk plopgeluid moeten horen wanneer je aan de ring trekt en de verzegeling verbreekt.

Inspecteer je padelbal

De padelbal mag zoals je in de intro kon lezen niet te pluizig of te kaal zijn. Een goede padelbal heeft daarnaast ook altijd een felgele gloed.

Een goede indicatie dat je padelbal af is, is dat je het logo van het merk niet goed meer kan lezen en de bal niet meer felgeel van kleur is.

De kleurstof die wordt gebruikt om de donzige buitenste laag van een padelbal te kleuren vervaagt tevens vrij snel bij teveel UV-licht. Veel zonlicht zal dus je padelbal sneller doen verbleken.

3 padelballen van het merk bullpadel in een ballenkar

Laat de padelbal stuiteren

Je zou in staat moeten zijn om een padelbal met vrij weinig kracht te laten stuiteren en hem lichtjes naar je toe te laten stuiteren.

Als de bal nauwelijks van de grond komt, is hij hoogstwaarschijnlijk af.

Knijp in de padelbal

Een bal die z’n beste tijd heeft gehad zal extra zacht aanvoelen. Een goede padelbal daarentegen biedt wat weerstand en geeft daarnaast ook een beetje mee als je er in knijpt.

Sla de bal

Als al je al het bovenstaande geprobeerd hebt en je nog steeds niet zeker weet of je padelballen goed zijn, sla ze dan! (met een racket dan he ;-)).

Een padelbal die af is zal zwaar aanvoelen als je de bal opslaat. De bal maakt dan ook een lage en onmiskenbaar doffe “plof” als je erop slaat.

Hoelang gaat een padelbal mee?

Padelballen hebben allemaal een verschillende levensduur. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de speler, het speelveld en de omgeving.

Voor de gemiddelde speler die een paar keer per week speelt, hebben de meeste padelballen een levensduur van zo’n 4-5 wedstrijden.

Daarna kan je in principe nog wel met de bal spelen maar zal de bal een mindere stuit hebben en slechter reageren op al je slagen. Tijd om een nieuw blikje te ploppen!

Ballsaver

Een andere manier waarop je de levensduur van je padelballen kunt verlengen, is door een ballsaver te gebruiken.

Het doel van een ballsaver is om de bal weer op zijn oorspronkelijke druk te krijgen of te behouden.

Hiervoor zijn twee manieren bedacht: via het samendrukken van de lucht in een koker en het via een pompje toevoegen van lucht in een koker of plastic zak.

een ballsaver van het merk ballrescuer die op een padelbaan ligt

Geld besparen en milieubewust

Een nieuw blik met drie ballen kost tussen de 5 en 14 euro; als de ballen 2 of 3 keer langer meegaan, dan heb je de aanschaf van een ballsaver (tussen de 20 en 30 euro) er al snel uit.

De ballsaver gaat lang mee, veel langer dan de ballen. En het milieu zal je dankbaar zijn: de afvalhoop van padelballen zal door het gebruik van een ballsaver aanmerkelijk kunnen slinken.

Aanbevolen ballsavers

Pascalbox ballsaver

Merk: Pascalbox

Capaciteit: 3 ballen

Handpomp: Ja

Drukmeter: Ja

Ga naar Bol.com

Conclusie

Hopelijk weet je na dit artikel hoe je kunt controleren of je padelballen nog in goede staat zijn. Wist je dat het ook belangrijk is om padelballen te kiezen aan de hand van je niveau?

Een padelbal kan namelijk heel anders reageren aan de hand van de hoeveelheid druk. Lees het artikel hier: hoe kies je de juiste padel bal die bij jouw niveau past?.