Home Blog

Dit zijn momenteel de vijf beste goedkope padel rackets

0

Padel racket lijstjes en reviews ben je natuurlijk al van ons gewend. Maar wat zijn nou de beste goedkope padel rackets van het moment?

Dit keer geen lijstje over een padel racket merk of specifieke vorm en niet één maar vijf rackets met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.

Overweeg je om met padel te beginnen of heb je al wat potjes achter de rug met een leen racket? Dan kan dit lijstje je hopelijk helpen met het kiezen van een goed racket.

Ben je benieuwd waar je verder op moet letten bij het aanschaffen van een racket? Lees dan dit artikel die we onlangs hebben geschreven.

Cover foto van vijf padel rackets op een rijtje (Adidas Drive 3.0 / Tecnifibre Wall Master 360 / HEAD Evo Delta / Bullpadel Libra / NOX Drone

NOX Drone

Merk: NOX

Vorm: Round

Gewicht: 365-375 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

NOX is een bekend Spaans padel racket merk en is inmiddels officieel partner geworden van de World Padel Tour.

Het is dan ook geen verrassing dat het merk ontzettend goede padel rackets ontwikkelt en inmiddels een grote collectie heeft.

De NOX Drone is ontworpen voor beginners tot licht gevorderde padel spelers die een racket zoeken die veel technologieën bevat tegen een scherpe prijs.

Zo is het racket grotendeels met carbon afgewerkt en bestaat de kern uit HR3 Eva Rubber die zorgt voor een krachtige output. Daarnaast heeft het racket een ruw oppervlak om de bal extra veel spin mee te geven.

Kortom een geweldig racket als je net begint met padel maar toch een kwalitatief goed racket in je hand wilt.

HEAD Evo Delta

Foto van de HEAD Evo Delta in het rood, grijs en zwart

Merk: HEAD

Vorm: Druppel

Gewicht: 365-380 gram

EVA / FOAM: Soft Foam

Ga naar Bol.com

Over het racket

HEAD is inmiddels niet meer weg te denken uit de padel sport en ook bij de instap collectie maakt het merk fantastische rackets.

De Evo Delta is daar absoluut één van die direct opvalt met een gaaf design van rood, grijs en zwart.

Met looks alleen ga je er niet komen en het racket komt naast een mooie uitstraling ook met veel power dankzij de druppelvorm, soft foam kern en Innegra technologie.

Een gecentreerde sweet spot zorgt er daarnaast nog voor dat je genoeg balans en controle hebt om de bal altijd goed te raken.

Het is dan ook niet gek dat de Evo Delta op veel padelclubs te zien is en gezien de prijs/kwaliteitsverhouding misschien wel het beste racket is in zijn categorie.

Bullpadel Libra 2021

Foto van de Bullpadel Libra in het zwart/oranje

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 350-365 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Het Libra-model is een erg populair racket dat is ontworpen voor beginnende spelers. Desalniettemin heeft het een zeer solide frame van 100% carbon en een profiel van polyglas.

Ook dit racket is vooral goed voor beginnende spelers met een focus op controle en om te leren hoe je als beginner schoten kan plaatsen en erop moet reageren.

Het heeft een Evalastic-kern voor een solide veerkracht en heeft een heel laag gewicht van 350g om beheersbaarheid nog verder te verbeteren.

In Spanje is dit model razend populair en is het één van de beste goedkope padel rackets op de markt.

Tecnifibre Wall Master 360

Foto van de Tecnifibre Wall Master 360 in het zwart/wit

Merk: Tecnifibre

Vorm: Hybride

Gewicht: 360 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Wall Master 360 is een padel racket met een ronde vorm van het Franse merk Tecnifibre dat ook groot is in tennis en squash.

Het racket heeft een ronde vorm en een Eva Rubber kern die zorgen voor een geweldige output van al je slagen.

Daarnaast heeft dit racket een geweldige controle wat goed van pas komt als je het spel wilt controleren.

Met 360 gram is het racket tevens erg licht en wendbaar en daarmee zeer geschikt voor beginnende spelers.

Samenvattend is de Wall Master 360 een fantastisch racket met een hele goede balans tussen kracht en controle.

Adidas Drive 3.0

Foto van de Adidas Drive 3.0 in het blauw/zwart

Merk: Adidas

Vorm: Hybride

Gewicht: 360 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Adidas heeft natuurlijk geen introductie nodig en het merk heeft inmiddels één van de betere collecties in de padel markt.

De Adidas Drive 3.0 is een beginners racket met een ronde vorm en is vooral ontworpen om je spel veel controle te geven.

Het ronde racket design zorgt er daarnaast voor dat de sweet spot mooi in het midden van het racket zit waardoor je ballen makkelijker goed raakt.

Met een gewicht van 360 gram is de Drive 3.0 ook nog eens heel wendbaar en de ronde vorm zorgt ervoor dat het gewicht mooi verdeeld is over het racket.

Een topper tussen de beste goedkope padel rackets met een hoge mate van comfort wat we gewend zijn van Adidas.

StarVie padel rackets van 2021. Dit zijn de nieuwste modellen.

0

We zitten alweer in de derde maand van het nieuwe jaar. Daarom hoog tijd voor een padel racket lijstje.

Deze keer zetten we alle nieuwe StarVie padel rackets op een rijtje en kijken we verder naar de belangrijkste eigenschappen per racket.

Foto van de nieuwste StarVie padel rackets.

StarVie als merk

StarVie is een Spaans padel merk dat is opgericht in 2012. Sindsdien heeft het merk een behoorlijke naam gemaakt in de padelwereld door veel kwalitatief goede padel rackets, padelkleding en accessoires op de markt te brengen.

Groei door overname

Het merk kreeg een flinke boost toen het in 2019 werd overgenomen door Oteador Group die ook eerder al Rumbo Sport had overgenomen.

StarVie heeft ondertussen geweldige sponsorships met nationale en internationale WPT profs waarvan de bekendste Mati Díaz, Stupaczuk, Beatriz González en Carolina Navarro zijn.

StarVie Premium Line

StarVie Metheora Warrior 2021

Foto van de StarVie Metheora 2021 padel racket in het bruin

Merk: StarVie

Vorm: Rond

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

De Metheora Warrior is een rond gevormd padel racket en heeft daardoor een brede sweetspot. Het racket heeft daarnaast een krachtige output met de klassieke Eva Soft Rubber kern.

Het is tevens het racket van sterspeler Mati Díaz die bekend staat om zijn strijdlustigheid en hier heeft het racket dan ook zijn naam aan te danken.

Het topmodel van StarVie heeft als belangrijkste nieuwe toevoeging de Star Balance technologie om de algehele stabiliteit, balans en wendbaarheid te verbeteren.

Daarbovenop heeft het racket Full Plane Effect die verkregen wordt door de ruwe oppervlakken op het profiel om effect op de bal te maximaliseren.

Dit racket is ontwikkeld voor verdedigende allround spelers die zowel controle als power willen hebben tijdens hun spel.

Als een top 10 WPT speler zoals Mati Díaz speelt met dit racket kun je er zeker van zijn dat het een krachtig allround racket is om mee te spelen.

StarVie Tritón 2021

Foto van de StarVie Tritón 2021 padel racket in het blauw

Merk: StarVie

Vorm: Druppel (Teardrop)

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

De Tritón is een druppelvorm model van de Pro Line die een erg hoog balans heeft en erop gefocust is zoveel mogelijk power te leveren.

Ook dit model heeft Star Balance en Full Plane Effect en heeft als unieke toevoeging een langer handvat van 1 cm om de grip met twee handen te verbeteren.

Dit racket is ontwikkeld voor ervaren spelers omdat het van alle StarVie padel rackets het meest technisch is en het vooral een goed racket is voor de gevorderde speler.

StarVie Tritón Pro 2021

Foto van de StarVie Tritón Pro 2021 padel racket in het blauw

Merk: StarVie

Vorm: Druppel (Teardrop)

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Tritón Pro verschilt alleen in zijn kern van de normale Tritón. Het pro model heeft namelijk een medium-density core.

Indien je nog meer output eist van je racket en de voorkeur geeft aan een harder en steviger racket dan is het pro model een goede keuze. Dit model kost je dan ook wel net iets meer dan het origineel.

StarVie Universe Line

StarVie Raptor 2021

Foto van de StarVie Raptor 2021 padel racket in het rood/wit

Merk: StarVie

Vorm: Rond

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

Het officiele racket van Franco Stupaczuk die hij zelf met het team van StarVie ontworpen heeft.

Ook dit racket heeft Star Balance en Full Plane Effect en onderscheid zich met twee extra koolstoflagen die zijn toegevoegd op het profiel.

Ten slotte heeft het racket Raptor Core technologie in de hals van het racket om de balans en stijfheid te optimaliseren.

Een geweldige keuze als je met veel controle speelt en tegelijkertijd ook power wil zonder in te leveren op stabiliteit en stevigheid.

StarVie Basalto Osiris 2021

Foto van de StarVie Bolsalto Osiris padel racket in het zwart/geel

Merk: StarVie

Vorm: Druppel (Teardrop)

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

Door basalt op het profiel te gebruiken was de Basalto Osiris al één van de meest populaire serie van de StarVie padel rackets.

Het unieke aan dit racket is de combinatie van basalt en carbon dat verwerkt is in het gehele racket. Dit zorgt er vooral voor dat het een ontzettend duurzaam racket is dat gegarandeerd lang mee moet gaan.

Bij het nieuwe model is Star Balance toegevoegd om het racket een betere stabiliteit en balans te geven.

Dit is een uitstekend racket als je de voorkeur geeft aan duurzaamheid en tegelijkertijd een racket wil met veel comfort, kracht en controle.

StarVie Dronos Galaxy

Foto van de StarVie Dronos Galaxy padel racket in het paars

Merk: StarVie

Vorm: Druppel (Teardrop)

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Dronos Galaxy is een nieuwe toevoeging aan de StarVie padel racket familie. Het is een druppelvormig racket met alle reeds bekende technologieën zoals Star Balance en Full Plane Effect.

Daarnaast beschikt het racket over Aluminium Tubular System technologie. Dit is een aluminium versteviging in de buizen die aan het hals van het racket zitten. Deze technologie zorgt voor een betere stijfheid en stevigheid van het racket.

Tot slot heeft het racket een kameleon verfprint in het midden die er heel mooi uitspringt. Al met al een mooi racket voor spelers die power en controle willen naast een zeer stevige grip.

StarVie Star Line

StarVie Titania Kepler 2021

Foto van de StarVie Kepler 2021 padel racket in het zwart met blauw/rode accenten

Merk: StarVie

Vorm: Rond

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

De nieuwe versie van de Titania Kepler is een rond gevorm racket met een brede sweetspot. Daarmee is dit racket een goede keuze voor beginners of gevorderde spelers die vooral controle willen tijdens het spelen.

De belangrijkste focus van dit racket is beheersbaarheid en werkt dan ook het beste met een controle georiënteerd spel.

De Titania Core in de hals van het racket zorgt voor een de hoge mate van beheersbaarheid en een goede verdeling van het gehele gewicht.

De kern van het racket is gemaakt van Eva Soft Rubber en het profiel heeft een glasvezelcoating. Dit is een type materiaal dat iets minder stevig is dan carbon maar wel meer elasticiteit biedt.

Het verbeterde model heeft ook Extreme Spot technologie, dat zorgt voor een bredere sweetspot. Daarnaast heeft het racket ook RTS wat trillingen in het racket sterk vermindert.

StarVie Titania Kepler Pro 2021

Foto van de StarVie Kepler 2021 padel racket in het zwart met blauw/rode accenten

Merk: StarVie

Vorm: Rond

Gewicht: 350-385 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Tennisdirect

Over het racket

De Kepler Pro verschilt net als de Tritón lijn alleen in zijn kern van de normale Kepler. Het pro model heeft namelijk een medium-density core.

Dit is vooral vooral een voordeel als je een wat agressievere speelstijl hanteert en vaak krachtigere slagen gebruikt in je spel.


Hopelijk heeft het lijstje je een goed beeld gegeven van de nieuwe StarVie padel rackets van 2021.

Zowel Tennisdirect als Bol bieden de meeste StarVie padel rackets online aan en hanteren beide goede leveringsvoorwaarden en bijbehorende garantie.

Op het moment van schrijven hadden deze twee aanbieders de beste prijzen en onderling verschilt het soms nog per racket.

Deze pagina’s worden regelmatig ge-update om de beste prijzen en eventueel nieuwe collecties toe te voegen.

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor racket bij je niveau en speelstijl past? Hier hebben we een handig artikel voor geschreven die je hopelijk wat verder helpt. Lees het artikel hier.

8 redenen waarom je padel eens moet proberen!

1434

De snelst groeiende sport ter wereld moet een zekere wow-factor hebben en leuk zijn. Anders zouden niet zoveel mensen het spelen, toch? Helemaal mee eens als je het mij vraagt.

Padel is niet alleen leuk, de sport brengt nog veel meer voordelen met zich mee die je in eerste instantie misschien niet zou bedenken.

Dit zijn 8 redenen waarom je padel eens moet proberen!

Een drone foto van een padel baan van boven met een blauwe ondergrond

1. Padel is voor iedereen

Padel is heel toegankelijk voor jong en oud en alles waar daar tussenin zit. Ook is het een van de gemakkelijkste racketsporten om te leren.

Dit komt omdat de baan een stuk kleiner is dan een tennisbaan en je de muren mag gebruiken.

Hierdoor heb je over het algemeen wat meer tijd om te reageren op aankomende ballen, wat erg beginnersvriendelijk is voor zowel jong als oud.

2. Padel is gemakkelijk te leren

Als je met tennis wilt beginnen heb je meestal behoorlijk wat lessen nodig voordat je een redelijk spelniveau hebt bereikt.

Het mooie aan padel is dat iedereen het kan leren binnen een uur, scheelt je weer wat lesgeld.

Met name vanwege de grootte van het racket, de unieke baan en regels is het veel minder technisch dan tennis en vereist het aanzienlijk minder fysieke kracht.

3. Padel houdt je in vorm

Naarmate je beter wordt, kun je intense rally’s houden en de intensiteit flink opschroeven. Dit is niet alleen heel leuk, maar door padel verbrand je ook nog eens heel veel calorieën.

Met padel gebruik je namelijk je hele lichaam om het spel te spelen. Vet verbranden terwijl je ook nog eens veel plezier hebt? Check.

4. Verbeter je hand-oog coördinatie

Bij padel stuitert de bal onder andere door de kleine kooi heel vaak op. Hierbij worden je hersenen getraind om je coördinatie reflexen te verbeteren.

Vaardigheden die je door padel snel verbetert en waar je in het dagelijks leven ook nog veel aan hebt.

5. Padel is leuk

Ik heb het al eerder benoemd, maar het mag zeker nog eens herhaald worden.

Actief bezig zijn met vrienden onder het genot van knotsgekke rally’s is een prachtige combinatie. Ook is deze mix een goede combi voor wat gelach op het veld.

Padel is een erg leuk spel om te spelen en het is dan ook goed te begrijpen dat mensen het erg verslavend vinden.

Geen wonder dat het de snelst groeiende sport ter wereld is!

6. Goed tegen stress

Ga het veld op en laat de dagelijkse stressvolle gedachtes en verplichtingen even achter je.

Als je op het veld komt is de enige focus de padel bal, drie anderen en verder helemaal niets.

Padel is een mooie manier om je even los te koppelen van de wereld. Even de focus op sport en jezelf injecteren met wat gelukshormen terwijl je de stressvolle dumpt.

7. Betere concentratie

Zeker als je wat beter begint te worden kunnen padel rally’s lang worden. Bij deze lange rally’s maak je sneller adrenaline en dopamine aan die je aandacht op een natuurlijke manier een boost geven.

Dit is de perfecte manier om je concentratie te trainen en is natuurlijk ook mooi meegenomen in je andere dagelijkse bezigheden.

Padel baan met 4 mensen die aan het spelen zijn en wat mensen aan het toeschouwen

8. Padel is sociaal

Padel speel je officieel gezien altijd in paren. Wat een goede reden is om het eens te proberen met vrienden of misschien zelfs collega’s van kantoor?

Er komt veel teamwork bij kijken en het is natuurlijk leuk om een nieuwe sport te ontdekken met vrienden of nieuwe mensen.

Tegenwoordig zijn er zelfs apps speciaal gemaakt om nieuwe padel maatjes/tegenstanders te ontmoeten in je omgeving.

En dat waren alweer 8 goede redenen om padel waarom je padel eens moet gaan proberen!

Speel jij al padel of denk je erover na om het eens te proberen? Laat het weten in de comments!

Dit zijn de allergrootste padelclubs ter wereld

0
Drone foto van Club El Estudiante in Madrid met veel padelbanen en tennisbanen. Overdag genomen. Club El Estudiante is de allergrootste padelclub ter wereld

Padel is booming. We hebben er al eerder artikelen over geschreven en ook in Nederland is dat te merken. Padelclubs schieten door het hele land als paddenstoelen uit de grond.

Maar als het aankomt op hoe groot de clubs zijn kunnen we als kikkerland nog langer niet tippen aan Spanje. Natuurlijk ook logisch aangezien de sport vanaf daar Europa is gaan veroveren.

Toch is er een sterke opmars te zien vanuit andere landen waar padel enorme stappen aan het maken is qua meest beoefende sport.

In dit lijstje nemen we je mee naar de allergrootste clubs ter wereld. We kijken hier per land/regio naar de top 3 indien er meer clubs zijn die 20+ banen hebben en tellen we de hoeveelheid banen per club als maatstaf. Tot slot kijken we natuurlijk hoe het er voor staat in ons eigen land.

Spanje

We starten ons lijstje in.. uiteraard, Spanje. Het is geen verrassing dat de allergrootste clubs ter wereld dominant vertegenwoordigd zijn in Zuid-Europa.

(1) Club El Estudiante

De allergrootste club ter wereld bevind zich uiteraard in Spanje en specifieker in de hoofdstad Madrid. De club telt een monsteraantal van 40(!) padelbanen.

Drone foto van Club El Estudiante in Madrid met veel padelbanen en tennisbanen. Overdag genomen. Club El Estudiante is de allergrootste padelclub ter wereld
Club El Estudiante

(2) Impala Sport Club Castellón

Van 40 banen zakken we naar 24 padelbanen en belanden we in Castellón. Een klein badplaatsje tussen Barcelona en Valencia in.

(3) Padel Club La Morajela

Met 23 padelbanen moet La Morajela Impala Sport Club nipt voor zich dulden. Deze club kan je vinden in Alcobendas iets ten noorden van Madrid. Genoeg padelbanen in de hoofdstad van Spanje!

Scandinavië

Voor de volgende clubs maken we een grote sprong naar het noordelijke Scandinavië en vinden we de grootste club in Zweden. Mooi feit over Zweden is dat het na Spanje het land is die meeste clubs telt die 20 of meer padelbanen hebben. Zeker een land die meedoet als het gaat om allergrootste padelclubs ter wereld. Ook heeft Zweden 2 plekken veroverd op onze bucketlist van de mooiste padelbanen ter wereld. Check ze hier.

(1) PDL Centre Frihammen

PDL Centre Frihammen is de grootste van Zweden en Scandinavië en is op Club El Estudiante de grootste ter wereld. De club heeft een groot aantal padelbanen waarvan 22 indoor en 6 outdoor banen te vinden zijn. Je kan de club vinden in Stockholm. Tijdens je citytrip is een potje padel daarom prima te combineren.

(2) Padel Hous Espoo

Je zou zeggen dat de nummer 2 ook in Zweden zou moeten zijn gezien de vele grote clubs maar plek nummer 2 is een Finse club met 30(!) padelbanen. Hiervan zijn 3 enkelspel banen en kunnen we daarom 27 banen noteren. Padel House Espoo is gelegen in Espoo nabij Helsinki.

(3) Every Padel Åby Arena & Ultimate Padel

Op de gedeelde derde plaats gaan we terug naar Zweden en specifiek naar Göteborg (Every Padel Åby Arena) en Upplands Väsby (Ultimate Padel) die allebei 21 padelbanen hebben en daarnaast voor de enkelspel liefhebbers veel enkelspel banen hebben.

Foto van 2 padelbanen in Every Padel Åby Arena. Een van de allergrootste padelclubs van Scandinavië
Every Padel Åby Arena

Een eervolle vermelding voor Scandinavië gaat naar PDL Centre Ski die 18 padelbanen telt en tevens onderdeel is van het Zweeds keten PDL die we kennen van Frihammen.

Italië

De grootste clubs in Italië bevinden zich vooral in de buurt van de hoofdstad Rome. Echter ligt de grootste van het land in een klein stad genaamd Paderno Dugnano wat op z’n beurt dichtbij Milaan ligt

Country Sport Village

De club heeft inmiddels 18 spiksplinternieuwe banen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De club lijkt in de toekomst nog verder uit te gaan breiden en kan zich dan zeker meten met de allergrootste padelclubs ter wereld.

België

Ook bij onze zuiderburen is padel inmiddels bezig met een flinke opmars en zijn er steeds grotere padelclubs waar je een potje kan spelen.

Ter Eiken Edegem

De club heeft inmiddels 18 spiksplinternieuwe banen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De club heeft een groen karakter en heeft een panoramisch Adidas-court zonder metalen palen waar toeschouwers altijd perfect zicht hebben op het spel.

Drone foto van de padel locatie Ter Eiken Edegem waar 3 padelbanen zichtbaar zijn
Ter Eiken Edegem

Tennisscentrum Hof Ter Burst

Padellen in de zomer in België kan bij uitstek goed bij tenniscentrum Hof Ter Burst met maar liefst 12 outdoor padelbanen.

Frankrijk

Vive la France! We gaan nog een stukje zuidelijker en aangezien Frankrijk ook aan Spanje grenst is het natuurlijk onvermijdelijk dat ook de Fransen lekker aan het padellen zijn.

Toulouse Padel Club

Ook Frankrijk heeft nog geen clubs die 20 of meer padelbanen hebben maar Toulouse Padel Club doet het toch heel netjes met 14 indoor banen.

WinWin Padel Parc Club L’ Arbois

Kan je niet kiezen of je binnen of buiten wil spelen? Bij Parc Club L’Arbois kan je ook zowel binnen- als buiten terecht met 9 outdoor banen en 5 indoor banen.

Drone foto van Win Win Parc Club L' Arbois waar van bovenaf heel veel padel banen te zien zijn met een bosrijk gebied eromheen
WinWin Padel Parc Club L’ Arbois

Nederland

We kunnen natuurlijk deze lijst niet afsluiten zonder stil te staan bij de grootste clubs die we in ons Nederland op dit moment te bieden hebben.

We hebben al eens eerder geschreven over de beste padel clubs en om heel eerlijk te zijn is die inmiddels toe aan een flinke update (gaan we regelen, beloofd). Toch hierbij de link naar het betreffende artikel.

Enfin, wat zijn op dit moment de grooste padel clubs van Nederland?

Peakz Padel IJselhallen Zwolle

Peakz Padel (voorheen Play Padel) is inmiddels uitgegroeid tot de grootste padel aanbieder van Nederland. Met meerdere locaties door heel het land is het daarom ook niet gek dat de grooste locatie van Nederland in handen is van Peakz.

Peakz Padel IJselhallen heeft maar liefst 15 banen (11 indoor en 4 outdoor)

Peakz padel IJselhallen Zwolle drone foto met 6 padelbanen zichtbaar
Peakz Padel IJselhallen Zwolle. Foto: AD/De Stentor

Plaza Padel Enschede

Plaza Padel Enschede is gebouwd in de voormalige expo hal en bevindt zich op het Go Planet Parc vlak naast De Grolsch Veste. De locatie heeft 10 indoor padelbanen.


Dat was hem alweer. De allergrootste padelclubs ter wereld van dit moment. Gezien de snelle ontwikkelingen van padel kan het heel goed zijn dat er inmiddels al grotere clubs zijn als jij dit lijstje leest.

We doen ons best om zo vaak mogelijk wat updates door te voeren op al onze artikelen. Wie weet hebben we ooit de allergrootste padelclubs wel in ons eigen land.

Heb jij ooit al bij bovenstaande locaties gespeeld? Of ben je net met begonnen met padel en wil je eerst het spel wat beter leren kennen? Wij helpen je graag.

Zie hieronder wat handige artikelen op onze site die je hopelijk goed opweg helpen. Heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten!

Dit zijn de nieuwste padel rackets van Tecnifibre

0
Een foto van de nieuwe padel rackets van Tecnifibre met 3 padel rackets naast elkaar

Tecnifibre

Tecnifibre is een Frans sport merk dat premium padel rackets produceert. De rackets zijn tegenwoordig in ongeveer twintig landen te verkrijgen en timmert hard aan de weg om nog groter te worden.

Tecnifibre staat vooral bekend vanwege oprichter Thierry Maissant en zijn enorme liefde en passie voor de tennissport. Deze passie werd al snel omgezet in ambitie om hét nummer 1 tennismerk te worden.

Roland Garros partner

Uiteindelijk is Thierry met zijn Tecnifibre een behoorlijk eind gekomen aangezien het merk in 1987 de officiele snaren partner van Roland Garros werd.

Kort daarna werden ook uitsluitend alleen ballen van Tecnifibre gebruikt bij het prestigieuze toernooi en was het Franse merk niet meer weg te denken uit tennis.

Padel collectie

Tecnifibre padel rackets zijn er in twee verschillende collecties. Namelijk de Wall Master en de Wall Breaker.

De Wall Master is een beginnersvriendelijke serie met padel rackets die een ronde vorm hebben en


Tecnifibre Wall Master 360

Een foto van de Tecnifibre Wall Master 360 in het zwart/rood/wit

Merk: Tecnifibre

Vorm: Rond

Gewicht: 360 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Tennisdirect.nl

Over het racket

De Wall Master 360 is het instapmodel van Tecnifibre en heeft een ronde vorm en daarmee een grote sweet spot.

Het racket is daardoor vooral geschikt voor beginners die een focus hebben op controle en vooral nog veel willen oefenen met lange rally’s.

De kern van het racket bestaat uit Eva Soft Rubber en het lage gewicht van 360 gram maakt het een uitstekend wendbaar racket.

Ten slotte is het racket qua prijs/kwaliteitsverhouding een van de betere rackets op de markt als je wilt beginnen met padel maar niet de hoofdprijs wil betalen voor een racket.

Tecnifibre Wall Master 365

Een foto van de Tecnifibre Wall Master 365 in het zwart/wit

Merk: Tecnifibre

Vorm: Rond

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Tennisdirect.nl

Over het racket

Het iets grotere broertje van de Wall Master 365 brengt 5 gram extra gewicht met zich mee en is verder haast identiek aan zijn kleine broertje.

Het grootste verschil zit hem met name in de Spin Skin 3D technologie die op het profiel van het racket verwerkt zit. Dit zorgt voor extra spin en effect op de bal.

Daarnaast heeft dit model ook extra bescherming aan de bovenkant van het frame voor een langere levensduur.

Als je kijkt naar de verbeteringen ten opzichte van de 360 is het prijsverschil tussen beide rackets beduidend groot. Kijk dus vooral goed naar je wensen voordat je dit racket overweegt.

Tecnifibre Wall Master 375

Een foto van de Tecnifibre Wall Master 375 in het zwart/wit

Merk: Tecnifibre

Vorm: Rond

Gewicht: 375 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Tot slot is er nog de Wall Master 375 waarvan je al kan raden dat het het zwaarste model is van deze serie. Dit racket is dan ook ontworpen voor de meer gevorderde speler.

Net als de andere modellen heeft het racket een ronde vorm en is vooral gericht op controle maar helpt met het gewicht ook met het genereren van power.

Verder bevat het racket alle technologieën van de 365 en zou je echt voor dit racket moeten kiezen voor het extra gewicht.

Tecnifibre Wall Breaker 365

Een foto van de Tecnifibre Wall Breaker 365 in het wit/blauw/rood

Merk: Tecnifibre

Vorm: Druppelvorm

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Tennisdirect.nl

Over het racket

Dan komen we bij de powerserie van Tecnifibre aan. Zoals de naam al doet vermoeden is deze serie gericht op power. Dit is ook duidelijk terug te zien aan de druppelvorm van het racket.

Deze vorm zorgt ervoor dat de sweet spot hoger op het racket terug te vinden is en je je slagen extra power mee geeft.

De druppelvorm in combinatie met het gewicht van 365 gram zorgt voor een mooi gebalanceerd racket voor zowel power als controle.

Ook bestaat het racket bijna volledig van 100% carbon (frame en oppervlak). Kortom een racket die goed past bij zowel beginners als licht gevorderde spelers en is daarnaast aantrekkelijk qua prijsniveau.

Tecnifibre Wall Breaker 375

Een foto van de Tecnifibre Wall Breaker 365 in het wit/blauw/rood

Merk: Tecnifibre

Vorm: Druppelvorm

Gewicht: 375 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Tennisdirect.nl

Over het racket

Ook de Wall Breaker kent een zwaarder model, namelijk de Wall Breaker 375 die 10 gram zwaarder is.

Heb je al wat meer ervaring en wil je je slagen wat meer power meegeven? Dan kan het lonen om voor het zwaardere model te gaan.


Dat waren alweer de nieuwste Tecnifibre padel rackets. Hopelijk heb je wat aan dit overzicht gehad en zit er een geschikt racket tussen.

Begin je net met padel en wil je een overzicht van de beste maar ook betaalbare rackets? Lees dan dit artikel.

Heb je eventueel nog vragen? Laat het gerust weten in de comments!

Wilson padel racket review van de Bela Team

1

We kunnen inmiddels gelukkig steeds vaker padel spelen en genoeg reden voor ons om een padel racket uit te proberen en te reviewen!

Ditmaal een Wilson padel racket review en heb ik de Wilson Bela Team verder onder de loep genomen. Wat zijn de voor- en nadelen en voor wie is dit een goed racket?

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood

Specificaties

Wilson

Wilson, wie kent het merk niet? Vast in ieder geval wel als de volleybal en het enige maatje die Tom Hanks had op een onbewoond eiland in de film Cast Away.

Wilson is al sinds de oprichting in 1913 een bekend sportmerk die onder andere tennis, volleybal en basketbal producten maakt. Het bedrijf begon met de productie van tennissnaren en voegde kort daarop snel meer producten toe aan het assortiment.

Opvallend is dat het merk lange tijd padel een beetje links van zich heeft laten liggen. Begin 2020 kwam daar een behoorlijke verandering in.

In dat jaar wist Wilson namelijk padel legende Fernando Belasteguin bij HEAD los te weken en aan zich te binden met een meerjarige sponsorship deal.

De start van een zeer hoogwaardig padel racket assortiment die inmiddels zeer gevestigd is in de padel wereld.

Voordelen

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood genomen van de zijkant

De Wilson Bela Team is een geweldig racket als je een aanvallend ingestelde speler bent. Het racket heeft daarnaast een diamantvormig blad.

Dit betekent dat de sweetspot hoog op het racket zit, wat het makkelijker maakt de bal hard te raken.

De zachte EVA kern draagt ook zeker bij aan de goede output van kracht en is vooral handig als extra ondersteuning als je een beginnende speler bent.

Zwaar racket

Het racket is daarnaast vrij zwaar (376 gram) waardoor je meer power hebt tijdens je slagen en je tegenstander constant onder druk kunt zetten met veel kracht achter elke bal.

Kanttekening is dat je dit gewicht dan ook zelf aan moet kunnen aangezien het wel echt aan de zware kant is.

Foto van de Wilson Bela Team op een weegschaal die 376 gram aangeeft

Sharp Hole Technologie

Ook hebben alle nieuwe Wilson padel rackets Sharp Hole Technologie. Dit komt voort uit een speciale manier van het boren van de gaten in het profiel. Hierdoor heb je meer controle en reageert het racket beter op de impact van de bal.

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood genomen van de bovenkant

Arrow-Grip Technologie

Arrow-Grip Technologie textuur op het racket profiel doet wat de naam doet vermoeden, namelijk je een betere grip geven op de bal en maximale spin genereren.

Nadelen

De sterke eigenschappen van dit racket kunnen voor bepaalde spelers een nadeel betekenen. En dan heb ik het vooral over het zware gewicht.

Bovengemiddeld zwaar

Indien je zelf niet zo zwaar bent (onder de 80-85kg) kan het zijn dat dit racket soms wat zwaar aanvoelt en je veel inlevert op wendbaarheid.

De kracht van het racket is geweldig alleen moet je dus wel wat gaan inleveren op de algehele wendbaarheid en hanteerbaarheid.

Daarnaast is het jammer dat de Wilson Bela Team geen frame protector (bumper) heeft zoals zijn duurdere broer de Wilson Bela Pro.

Ben je benieuwd hoe je je padel racket goed kunt beschermen? Hier heb ik een apart artikel over geschreven. Lees hem hier.

Conclusie

De Wilson Bela Team is een racket die zeer geschikt is voor gevorderde beginners en gevorderde spelers die veel kracht willen meegeven aan de bal.

Daarnaast zorgen de Wilson technologieën voor voldoende controle om ervoor te zorgen dat kracht en controle toch in balans blijven.

Veel power maar ook gewicht

Toch zal het zware gewicht ook z’n tol eisen op de wendbaarheid van het racket en dit heb ik zelf ook ondervonden. Na een paar sets voelt het wel alsof je arm wat vermoeid raakt. Of het aan het racket ligt of mijn conditie op dat moment laat ik in het midden!

Verder bestaat het racket uit hoogwaardige materialen en is het duurzaam te noemen. Het is alleen jammer dat er geen frame protector (bumper) op zit.

Niet geschikt voor iedereen

De Wilson Bela Team is ideaal voor aanvallende spelers die de voorkeur geven aan veel power en een zwaar racket. Als je iemand bent die het juist moet hebben van een licht racket en weerbaarheid dan is dit wellicht niet een handig racket.

Begin je net met padel en denk je uit de voeten te kunnen met een diamantvorm? En zoek je juist een zwaar racket met veel power? Dan is dit zeker een geweldig racket om te overwegen.

Ook heb ik een handig artikel geschreven over welk gewicht racket bij welk niveau past. Lees het artikel hier.

Prijs

Er zijn inmiddels veel aanbieders van padel rackets in Nederland. Zo nu en dan vergelijken we de prijzen op de grootste sites.

Op het moment van schrijven kwam Tennisdirect als beste uit de bus. Check voor de meest recente prijs de link hieronder.

Wilson Bela Team

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood

Merk: Wilson

Vorm: Diamant

Gewicht: 376 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Padeldirect.com

Hoppa! Dat was de eerste Wilson padel racket review van het jaar. Hopelijk heb je er wat aan gehad.

Ik hoop binnenkort nog een Wilson padel racket review te plaatsen en dan de Bela Pro uit te proberen. Laat mij vooral weten wat je meer wilt zien in dit soort artikelen.

Indien je vragen hebt over dit racket stel ze gerust in de comments.

Hoe weet je of een padelbal nog goed is?

0

Hoe kan ik zeker weten dat mijn padelbal nog goed is?

Vrouwelijke padel speler die op het punt staat een padelbal te raken

Een vraag die wel vaker voorbij komt bij veel padel clubs: hoe weet je of een padelbal nog goed is?

Padel ballen mogen niet te pluizig, te kaal zijn of een felgele gloed hebben. Wat je kan doen om snel te checken of een bal goed is om te knijpen in de bal.

Een slechte bal zal namelijk altijd extra zacht aanvoelen. Een goede padelbal daarentegen zal enige weerstand hebben.

Probeer ten slotte de bal te stuiteren. Als de bal nauwelijks van de grond komt is het tijd om een nieuw blikje padelballen te kopen.

Checklist voor goede ballen

Om er zeker van te zijn dat je goede padelballen kiest en je ballen kan controleren hebben we een simpele checklist gemaakt.

Controleer het blikje ballen in de winkel

Test het blikje padelballen voordat je bij de kassa bent. Probeer in het blikje te knijpen. Als je weerstand voelt vanwege de ingesloten luchtdruk is het goed.

Als het plastic behoorlijk meegeeft is het blikje padelballen mogelijk niet goed afgesloten. Dat betekent dat de ballen niet de juiste druk hebben en deze kan je dan ook beter laten liggen.

Een ‘plop’ bij het openen is een goed teken

Omdat nieuwe padelballen in blikken onder druk komen, zou je een duidelijk plopgeluid moeten horen wanneer je aan de ring trekt en de verzegeling verbreekt.

Inspecteer je padelbal

De padelbal mag zoals je in de intro kon lezen niet te pluizig of te kaal zijn. Een goede padelbal heeft daarnaast ook altijd een felgele gloed.

Een goede indicatie dat je padelbal af is, is dat je het logo van het merk niet goed meer kan lezen en de bal niet meer felgeel van kleur is.

De kleurstof die wordt gebruikt om de donzige buitenste laag van een padelbal te kleuren vervaagt tevens vrij snel bij teveel UV-licht. Veel zonlicht zal dus je padelbal sneller doen verbleken.

3 padelballen van het merk bullpadel in een ballenkar

Laat de padelbal stuiteren

Je zou in staat moeten zijn om een padelbal met vrij weinig kracht te laten stuiteren en hem lichtjes naar je toe te laten stuiteren.

Als de bal nauwelijks van de grond komt, is hij hoogstwaarschijnlijk af.

Knijp in de padelbal

Een bal die z’n beste tijd heeft gehad zal extra zacht aanvoelen. Een goede padelbal daarentegen biedt wat weerstand en geeft daarnaast ook een beetje mee als je er in knijpt.

Sla de bal

Als al je al het bovenstaande geprobeerd hebt en je nog steeds niet zeker weet of je padelballen goed zijn, sla ze dan! (met een racket dan he ;-)).

Een padelbal die af is zal zwaar aanvoelen als je de bal opslaat. De bal maakt dan ook een lage en onmiskenbaar doffe “plof” als je erop slaat.

Hoelang gaat een padelbal mee?

Padelballen hebben allemaal een verschillende levensduur. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de speler, het speelveld en de omgeving.

Voor de gemiddelde speler die een paar keer per week speelt, hebben de meeste padelballen een levensduur van zo’n 4-5 wedstrijden.

Daarna kan je in principe nog wel met de bal spelen maar zal de bal een mindere stuit hebben en slechter reageren op al je slagen. Tijd om een nieuw blikje te ploppen!

Ballsaver

Een andere manier waarop je de levensduur van je padelballen kunt verlengen, is door een ballsaver te gebruiken.

Het doel van een ballsaver is om de bal weer op zijn oorspronkelijke druk te krijgen of te behouden.

Hiervoor zijn twee manieren bedacht: via het samendrukken van de lucht in een koker en het via een pompje toevoegen van lucht in een koker of plastic zak.

een ballsaver van het merk ballrescuer die op een padelbaan ligt

Geld besparen en milieubewust

Een nieuw blik met drie ballen kost tussen de 5 en 14 euro; als de ballen 2 of 3 keer langer meegaan, dan heb je de aanschaf van een ballsaver (tussen de 20 en 30 euro) er al snel uit.

De ballsaver gaat lang mee, veel langer dan de ballen. En het milieu zal je dankbaar zijn: de afvalhoop van padelballen zal door het gebruik van een ballsaver aanmerkelijk kunnen slinken.

Aanbevolen ballsavers

Pascalbox ballsaver

Merk: Pascalbox

Capaciteit: 3 ballen

Handpomp: Ja

Drukmeter: Ja

Ga naar Bol.com

Conclusie

Hopelijk weet je na dit artikel hoe je kunt controleren of je padelballen nog in goede staat zijn. Wist je dat het ook belangrijk is om padelballen te kiezen aan de hand van je niveau?

Een padelbal kan namelijk heel anders reageren aan de hand van de hoeveelheid druk. Lees het artikel hier: hoe kies je de juiste padel bal die bij jouw niveau past?.

Dit zijn de nieuwste Volt padel rackets

0
Een verzamelfoto van alle padel rackets uit dit lijstje.

Volt als merk

Volt is een Portugees padel merk dat premium padel rackets produceert. De rackets zijn tegenwoordig in ongeveer twintig landen te verkrijgen en timmert hard aan we weg om nog groter te worden.

De rackets staan vooral bekend vanwege hun gave en unieke design in combinatie met hoogwaardige materialen die worden gebruikt bij het productieproces.

Premium brand

Volt heeft als missie erkend te worden als een premium brand die een zeer verfijnde balans tussen kwaliteit en design weet te verwerken in hun padel rackets.

Daarnaast heeft het bedrijf als slogan ‘Unleash The Tension’ die refereert naar het energievermogen per racket gemeten in volts.

Volt WPT spelers

Het merk heeft ook niet stilgezeten als het op sponsorships aan komt en heeft Ana Nogueira en Juanma Rodriguez aan zich weten te binden.

In Portugal is een groot deel van de top 10 inmiddels ook aan Volt verbonden met sponsordeals en lijkt het merk steeds meer stappen te zetten richting het grote podium.

Wij zijn inmiddels zeker fan van de Portugese Volt padel rackets en hebben alle (nieuwe) modellen hieronder voor je opgesomd.


Volt 500 Grey (2021)

Foto van het Volt 500 Grey padel racket (2021) in het grijs/rood

Merk: Volt

Vorm: Round

Gewicht: 340-360 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Volt 500 Grey is een uitstekende keuze als je optimale controle over je racket wil. De ronde vorm zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht en is daarmee zeer eenvoudig te gebruiken.

Daarnaast heeft het racket ook nog voldoende power door de Black Eva kern en ruw profiel om de bal extra spin mee te geven.

Dit racket is vooral geschikt voor beginnende padel spelers die een goed hanteerbaar racket willen.

De Volt 500 Grey voldoet aan het laatste ruimschoots met een zeer laag gewicht tussen de 340 – 360 gram.

Volt 500 Green (2021)

Foto van het Volt 500 Green padel racket (2021) in het zwart/rood

Merk: Volt

Vorm: Round

Gewicht: 350-370 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Op het eerste gezicht lijkt er weinig verschil te zitten tussen de Volt 500 Grey en Green en op veel vlakken is dat ook zo.

Toch is er een aanzienlijk verschil en het zit hem vooral op het gebied van gewicht tussen de twee rackets. De Volt 500 Green is namelijk 10 gram zwaarder dan het Grey model.

Dit zorgt ervoor dat de Volt 500 Green iets minder wendbaar is, maar geeft je door het extra gewicht wel meer power.

Wat vooral bijzonder is, is dat de serie 2021 volt padel rackets niet grey of green zijn. Dit was wel het geval bij de vorige modellen.

Een goede keuze als je al wat meer ervaring hebt en meer power in je slagen wil terugzien.

Volt 700 (2021)

Foto van het Volt 700 padel racket (2021) in het zwart/geel

Merk: Volt

Vorm: Druppel (teardrop)

Gewicht: 350-370 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Tennisdirect.com

Over het racket

De Volt 700 is in tegenstelling tot de 500 modellen een druppelvormig racket. Daardoor zit de sweet spot net wat hoger dan de instapmodellen en zorgt ervoor dat je slagen veel meer power hebben.

Bovendien is de Volt 700 helemaal met carbon afgewerkt en is het overall een ontzettend comfortabel en goed hanteerbaar racket.

Het gemiddelde gewicht van dit racket is daarnaast erg goed in balans ten opzichte van de power.

Begin je net met padel? Overweeg dan eerst om bij de 500 serie te blijven aangezien dit racket voor de ietwat gevorderde speler is.

Volt 800 (2021)

Foto van het Volt 800 padel racket (2021) in het zwart geel

Merk: Volt

Vorm: Rond

Gewicht: 350-370 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Tennisdirect.com

Over het racket

De Volt 800 is een rond racket die oversized sweet spot technology heeft zodat je al je slagen altijd optimaal zijn.

Daarnaast is ook dit racket aan de lichte kant en is daarmee erg wendbaar. Hoogwaardige materialen maken en een strak design maken het racket helemaal af.

Opmerkelijk aan de Volt 800 is dat het vooral voor een beginnende padel speler lijkt te zijn als je kijkt naar alle eigenschappen.

Zeker gezien het prijskaartje moet je er als beginner wat voor over hebben om dit racket te kopen. Dit maakt het echter niet een slecht racket maar een soort ‘premium beginners racket’.

Volt 900 (2021)

Foto van het Volt 900 padel racket (2021) in het zwart/geel

Merk: Volt

Vorm: Druppel (teardrop)

Gewicht: 350-370 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De nieuwste toevoeging aan de collectie is de Volt 900. Dit is een druppelvorm padel racket en is het vlaggenschip van het Portugese merk.

De Volt 900 onderscheidt zich vooral door een volledige afwerking van carbon en een ‘sandy’ profiel om de bal zoveel mogelijk effect en spin mee te geven.

Als het op kracht aankomt heeft dit racket het meeste power van alle andere modellen en de sweet spot zit middelhoog op het racket.

Ook het design mag er zeker zijn met een strakke design dat zeker opvalt. Als je al ervaren bent is dit racket zeker het overwegen waard.


Dat waren alweer alle Volt padel rackets inclusief de nieuwste 2021 collectie. Ben je nog zoekend welk racket je moet kiezen?

Lees dan eens dit handige artikel die je uitlegt waar je op moet letten bij het kopen van een racket.

Ook heb ik onlangs de vijf beste padel rackets onder de €100 voor je op een rijtje gezet met de belangrijkste eigenschappen. Hopelijk heb je er wat aan!

Dit zijn de Pure 32 padel rackets van Nederlandse bodem

0
Een foto van de Pure 32 padel rackets op een rijtje. De c300 in het zwart met blauw, de c500 in zwart met bordeaux en de D50 in het zwart met goud

Pure 32 als merk

Pure 32 is de eerste Nederlandse fabrikant van padel rackets. Het merk van oprichter Rob Jacobs staat voor puurheid en uniciteit.

Het merk onderscheidt zich met een West Europese design dat opvalt vanwege de sportieve en strakke look.

Onderscheidende techniek

Ook lopen de Pure 32 padel rackets voor als het gaat om de techniek die wordt gebruikt in de rackets en hetgeen waar 32 naar refereert.

De lichte rackets van Pure 32 hebben namelijk een dikte van 32 mm, waar standaard rackets 36 tot 38 mm zijn.

Unieke padel rackets

Het merk wil graag afwijken van de standaard en uniek zijn in zijn klasse. Daarom zijn ze altijd op zoek naar speciale materialen en werken ze samen met partners die het nét even wat anders doen.

Een eigen visie hebben staat hierbij voorop en dit is zeker terug te zien in de unieke padel rackets.

Pure 32 wil hiermee kwaliteit, duurzaamheid en bovenal eigenheid uitstralen. Alle rackets komen standaard met een mooie hoes en zien er stuk voor stuk fantastisch uit.

Wij zijn inmiddels overtuigd dat we nog veel meer gaan zien van Pure 32 in de padel wereld! Ben je benieuwd naar het complete verhaal? Klik dan hier.

Pure 32 c300

Foto van de Pure 32 c300 in het zwart met blauw

Merk: Pure 32

Vorm: Diamant

Gewicht: 330-350 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De c300 is het blauwe model van Pure 32 en is het instapmodel die qua technologieën zich al schaart in het middensegment. Het racket is erg licht van gewicht met een ontzettend laag gewicht tussen de 330 en 350 gram.

Het racket heeft daarnaast een strak en sportief uiterlijk met een comfortabele grip en een verstelbaar koord.

De kern bestaat uit Eva Black Rubber, wat doorgaans erg duurzaam is en zorgt voor veel power tijdens je slagen.

Dit gecombineerd met de Extra Rough Surface afwerking op het profiel voor extra spin maakt dit een ontzettend goed racket tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Wij zijn fan!

Pure 32 c500

Foto van de Pure 32 c500 in het zwart met bordeax

Merk: Pure 32

Vorm: Diamant

Gewicht: 330-350 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Het grotere broertje van de c300 en is vooral gericht op extra wendbaarheid met een innovatief smaller profiel.

Bovendien is de c500 is met z’n diamanten vorm en smalle design erg geschikt voor aanvallende spelers die vaker een dubbelhandige backhand inzetten.

Daarnaast mag ook de c500 er zeker zijn qua design en heeft het racket ten opzichte van de c300 een bordeaux/pink afwerking.

Het prijskaartje van de c500 is iets hoger dan de c300 en dit racket is vooral bedoeld voor de ietwat gevorderde speler.

Pure D50

Foto van de Pure 32 D50 in het zwart met goud

Merk: Pure 32

Vorm: Diamant

Gewicht: 330-350 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Dan zijn we aagekomen bij het meest geavanceerde racket van de collectie, de D50. Met dit gouden racket kan je letterlijk voor goud gaan aangezien dit racket het top model van Pure 32 is die vol zit met fantastische technieken.

Waar de c300 en c500 een 2,5 laags afwerking hebben, heeft de D50 een 3-laagse afwerking op het gehele profiel.

Dit komt omdat het frame van de D50 gemaakt is van 3K Woven Graphite wat zorgt voor extra stijfheid, power, controle en een hoge mate van comfort.

Dit racket is vooral geschikt voor gevorderde spelers die een krachtig racket willen in combinatie met een lichtgewicht en goede wendbaarheid.

Logischerwijs is het het duurste racket van de collectie maar dan heb je ook een erg goed racket in je handen.

Pure 32 padel rackets

Dat was alweer de collectie van Pure 32. We hopen in de toekomst nog veel meer van dit mooie Nederlandse merk te zien!

Ben je inmiddels zelf ook toe aan een padel racket en begin je net met spelen? Dan kan een diamantvormig racket soms toch iets teveel van het goede zijn.

We hebben onlangs een artikel geschreven over de beste goedkope padel rackets. Het merendeel van deze rackets heeft een ronde vorm wat iets beginner vriendelijker is.

Wil je een padel tas kopen? Let hier vooral op

0

De snelle groei van padel brengt ook veel keuze met zich mee in allerlei verschillende soorten padeltassen.

Ga je al regelmatig naar je lokale padel club en wil je inmiddels een padel tas kopen?

In dit korte artikel delen we een paar handige tips zodat jij precies weet waar je op moet letten voordat je een tas koopt.

Type tas kiezen

Foto van 3 verschillende soorten padel tassen op een rij. Een racket tas, rugzak en een duffel tas.

De eerste belangrijke overweging is om te beslissen welk type padel tas je voorkeur heeft. Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten tassen te onderscheiden.

Racket tas

Een van de meest voorkomende rackettassen is een standaard rackettas.
Dit type tas is ontworpen om compact te zijn en is gevormd om perfect te passen om een of meerdere padel rackets.

Duffel tas

Als jij het type speler bent die wat extra ruimte wil om je rackets, ballen, kleding en schoenen mee te nemen, dan is een duffel tas misschien de juiste keuze.

De tassen bieden veel ruimte voor allerlei accessoires en de meeste recente modellen hebben daarnaast vaak ook de mogelijkheid om hem als rugzak te dragen.

Een ander geweldig kenmerk van de meeste van deze tassen is dat ze een apart compartiment hebben voor al je bezwete kleding. Handig voor wanneer je een paar intense rally’s achter de rug hebt!

Rugzak

Geen fan van grote tassen en wil je meestal alleen je favoriete racket meenemen? Dan is een rugzak padel tas kopen waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Een padel rugzak wordt meestal geleverd met een groot vak voor je racket, een tweede hoofdvak voor wat kleding en daarnaast vaak een klein vakje voor accessoires.

Hou het simpel. Less is more!

Materialen

Padeltassen moeten bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden om je padelracket te beschermen. Denk hierbij aan hitte, regen of andere factoren die je tas en waardevolle spullen kunnen beschadigen.

Thermische en hoogwaardige materialen

Het is daarom essentieel om de materialen van je mogelijk toekomstige tas goed te checken. Waterproof is bijvoorbeeld een must als je het mij vraagt.

Als het niet voor het weer is, is het altijd handig voor kleine ongelukjes met drinkflessen of plotse onweersbuien.

Thermische isolatiematerialen zijn altijd een groot pluspunt omdat ze je tas en de inhoud beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

Idealiter zou de tas gemaakt moeten zijn van hoogwaardige en duurzame materialen om ervoor te zorgen dat je tas lang meegaat voordat je hem moet vervangen.

De prijs

Het is natuurlijk misschien een no-brainer om naar de prijs te kijken van je nieuwe padel tas. Want je wil waarschijnlijk wel een padel tas kopen met een goede prijs.

Het is echter goed om te weten dat er nogal wat verschil zit tussen het prijskaartje van veel padeltassen.

Grootte, materialen en merk zullen van invloed zijn op de prijs en er zijn tegenwoordig veel merken die padeltassen produceren.

Persoonlijke voorkeur

En het komt allemaal neer op je wat jij belangrijk vindt. Speel je bijvoorbeeld vier keer per week padel en misschien zelfs wel officiële wedstrijden? Koop dan zeker een duurzame tas met veel ruimte.

Als je meer een recreatieve speler bent en van plan bent om voor de lol padel te spelen met vrienden, maak je dan niet al te veel zorgen over het hebben van de beste tas op de markt.

Het design

Last but not least, het ontwerp en de look en feel. Het oog wil natuurlijk tenslotte ook wat. Het is altijd leuk om te horen: “Hé, waar heb je die tas vandaan?”. Of dat is bij mij in ieder geval wel zo.

Desalniettemin wil je idealiter natuurlijk een tas kopen die een tijdje meegaat en er ook een beetje mooi uitziet. En in dat laatste geval is het mooi meegenomen als je racket of outfit bij je tas past.

Merken produceren tegenwoordig vaak tassen in dezelfde stijl als de rackets. Dus het is altijd de moeite waard om naast de rackets, ook de tassen te bekijken voor een coole uniforme look.

Ben je nog niet toe aan een padel tas maar wel een padel racket? Hier hebben we ook een handig artikel over geschreven die je kan helpen bij het uitkiezen van jouw nieuwe racket.

Bullpadel padel rackets van 2021. Dit zijn de nieuwste modellen.

0

Ook Bullpadel staat erom bekend elk jaar een nieuwe collectie padel rackets uit te brengen. Voor ons hoog tijd voor een nieuw lijstje!

In dit artikel zetten we alle nieuwe Bullpadel padel rackets op een rijtje en kijken we naar de belangrijkste eigenschappen per racket.

Foto van alle nieuwe Bullpadel 2021 rackets op een rijtje

Bullpadel als merk

Bullpadel is een van de early adopters als het gaat om het produceren en aanbieden van padel rackets.

Het bekende padelmerk heeft sindsdien behoorlijke stappen gemaakt met een groot aanbod van padel rackets die te herkennen zijn aan de grote B op alle rackets.

De collectie van het Spaanse merk is erg gevarieerd en bieden daardoor rackets aan voor beginners tot aan de absolute wereldtop die in de top 10 van de WPT spelen.

De bekendste namen zijn respectievelijk Navarro Paquito, Maxi Sanchez, Alejandra Salazar en Juan Tello.

Bullpadel 2021 Pro Line

Bullpadel Vertex 03 2021

Foto van de Bullpadel Vertex 03 201 in zwart/oranje

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 365-380 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Als Maxi Sanchez dit padelracket in z’n handen heeft, hoef je je niet af te vragen of dit een goed racket is. De Vertex 03 21 is een van de absolute topmodellen van Bullpadel.

Met dezelfde kracht als het vorige model, is de belangrijkste verbetering van het racket de Air React Channel-technologie.

Dit klinkt vrij complex maar is simpelweg ontworpen om een ​​betere stabiliteit en aerodynamica aan het racket te geven.

Ten slotte is het racket uitgerust met Bullpadels Hesacore-grip en wordt het geleverd met een geïntegreerde aluminium frame protector.

Een heel geschikt model als je een aanvallende speler bent en genoeg ervaring hebt om met een diamantvorm racket te spelen.

Bullpadel Vertex 03 CTR 2021

Foto van de Bullpadel Vertex 03 CTR 2021 in zwart/roze

Merk: Bullpadel

Vorm: Rond

Gewicht: 365-380 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Waar Maxi Sanchez verbonden is aan de reguliere Vertex 03, is het de Argentijnse sterspeler Fede Chingotto die de Vertex 03 CTR gebruikt. De controleversie van de nieuwe Vertex Pro-Line.

Het racket heeft alle updates als de originele nieuwe Vertex. Deze versie verschilt alleen in zijn ronde vorm en lage balans om spelers een bredere sweetspot en betere controle te geven.

Het racket is voorzien van Bullpadels Hesacore grip en wordt ook geleverd met een geïntegreerde aluminium frame protector.

Bullpadel Vertex 03 Woman 2021

Foto van de Bullpadel Vertex 03 Woman 2021 in het roze

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 350-365 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Last but zeker not least hebben we in de Vertex 03 Pro-Line de Woman’s editie. Persoonlijk vind ik dat het racket er echt geweldig uitziet.

Het racket heeft een diamantvorm en is ontworpen en wordt gebruikt door WPT-spelers Cata Tenorio en Delfi Brea

Daarnaast heeft het racket de bekende Vertex-technologieën en is voorzien van alle nieuwe updates.

Het racket is vooral gericht op aanvallend spel. Daarnaast is het gewicht van het racket verminderd om een ​​betere wendbaarheid en controle te garanderen.

Ook dit racket is voorzien van Bullpadels Hesacore grip en wordt geleverd met een geïntegreerde aluminium frame protector.

Bullpadel Hack 02 2021

Foto van de Bullpadel Hack 02 2021 in zwart/blauw/oranje

Merk: Bullpadel

Vorm: Hybride

Gewicht: 361-375 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Hack 02 is Paquito Navarro’s favoriete wapen. De nieuwe Bullpadel Hack 02, wordt geleverd met levendige nieuwe kleuren die er echt goed uitzien als je het mij vraagt.

Naast de geweldige uitstraling heeft het racket een hybride ontwerp en is het geheel gemaakt van carbon.

Bovendien biedt het racket een gloednieuwe technologie genaamd Adaptia die anticipeert op de snelheid van inkomende ballen en vervolgens de juiste output regelt.

Ten slotte is het racket uitgerust met Bullpadels Hesacore-grip en wordt het geleverd met een geïntegreerde aluminium frame protector.

Een top keuze als je een ervaren speler bent met een focus op aanvallend spel.

Bullpadel Hack CTR 2021

Foto van de Bullpadel Hack CTR 2021 in zwart/rood/goud

Merk: Bullpadel

Vorm: Rond

Gewicht: 360-380 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De controleversie van het 2021 racket van Paquito Navarro. Het racket heeft een ronde vorm en een lage balans om een ​​grotere sweetspot en algehele verbeterde beheersbaarheid te garanderen.

Net als de Hack 02 is het racket volledig van carbon en beschikt het over alle geweldige technologie zoals VibraDrive, Adaptia, Metalshield en CustomWeigt.

Bovendien is het racket uitgerust met Bullpadels Hesacore-grip en wordt het geleverd met een geïntegreerde aluminium frame protector.

Een geweldige keuze voor ervaren spelers met een gedeelde focus op controle en aanvallend spel.

Bullpadel Hack Comfort 2021

Foto van de Bullpadel Hack Comfort 2021 in zwart/groen

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 365-380 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Nog een racket van de 2021 Hack collectie is de Bullpadel Hack Comfort 2021. Het racket heeft een diamantvorm en is ontworpen om de perfecte combinatie van kracht en comfort te bieden.

De Hack Comfort is volledig van carbon gemaakt en heeft Metalshield om de duurzaamheid te vergroten.

Over het algemeen is het een zeer krachtig racket en een geweldige keuze voor ervaren spelers die de voorkeur geven aan veel comfort, maar ook willen dat hun racket krachtige slagen heeft.

Tot slot heeft dit racket een zachter prijskaartje in vergelijking met de andere Hack modellen. Op gebied van prijs/kwaliteit is dit daarom een erg goed racket.

Bullpadel Flow

Foto van de Bullpadel Flow in het mintgroen

Merk: Bullpadel

Vorm: Hybride

Gewicht: 345-360 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De 2021 Bullpadel Flow is een hybride padelracket die gebruikt wordt door WPT ster Alejandra Salazar.

Het racket heeft koolstof- en glasvezelmaterialen en heeft Vibradrive om trillingen in het racket te verminderen.

De Flow heeft een goede balans tussen kracht en controle in combinatie met een extreem laag totaalgewicht.

Dit is een racket dat geschikt is voor spelers die de voorkeur geven aan een licht racket. Het mooie van de Flow is dat die naast dit lage gewicht ontzettend goede eigenschappen heeft en daarmee een topper is van de nieuwe collectie.

Bullpadel 2021 Avant Line

Bullpadel Vertex Avant 2021

Foto van de Bullpadel Vertex Avant 2021 in het zwart/blauw

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 365-380 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Vertex Avant is onderdeel van de 2021 Avant lijn die net onder de Pro lijn valt. Dit racket staat erom bekend immens veel power te hebben zonder daarbij de controle te verliezen.

Het Vertex diamant gevormde frame en het carbonprofiel zorgen voor deze maximale slagkracht. De balans ligt hoog op het racket en is perfect als je al wat ervaring hebt.

Naast dat dit racket veel power en controle biedt, heeft het ook een ruw 3d korreloppervlak. Dit oppervlak zorgt er voor dat je meer effect kan meegeven aan je slagen.

Vooral als je geen moeite hebt met het vinden van de sweet spot op een diamantvormig racket kan dit racket echt in je voordeel werken.

Bullpadel K3 Avant 2021

Foto van de Bullpadel K3 Avant 2021 in het zwart/oranje

Merk: Bullpadel

Vorm: Rond

Gewicht: 360-380 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Het K3-model is een racket dat is ontworpen voor optimale controle en heeft daarom een rond gevormd carbonframe. Dit racket heeft een lage balans om de algehele beheersbaarheid zo optimaal mogelijk te hebben.

Verder heeft het racket een MultiEva-kern en een Glaphite-oppervlak. Daarnaast nog technologieën zoals 3DGrain, Doublebridge en Curvedge.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat dit een perfect racket is als je het spel wilt controleren. Gezien alle eigenschappen is dit racket geschikt voor gevorderde spelers die op de lange rally’s spelen.

Bullpadel K3 Avant Woman 2021

Foto van de Bullpadel K3 Avant Woman 2021 in het zwart/rose

Merk: Bullpadel

Vorm: Rond

Gewicht: 360-380 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De K3 Avant Woman is de vrouwelijke versie van de originele K3 en heeft een aantal vrouwelijke accenten op het racket.

Ook het vrouwelijke model heeft een MultiEva-kern en een Glaphite-oppervlak. Daarnaast nog technologieën zoals 3DGrain, Doublebridge en Curvedge.

Net als het origineel is dit een racket die gefocust is op beheersbaarheid en controle.

Bullpadel 2021 Mid Line

Bullpadel K2 Power 2021

Foto van de Bullpadel K2 Power 2021 in het zwart/groen

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 360-370 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De K2 Power staat bekend om zijn focus op het leveren van kracht met zijn diamantvorm en hoge balans.

Verder is het racket uitgerust met de nieuwe STReinforce-technologie die de stijfheid verbetert en het totale gewicht vermindert.

De K2 Power is een geweldige keuze voor gemiddeld/gevorderde spelers die op zoek zijn naar optimale power in combinatie met een licht racket.

Bullpadel Flow Light 2021

Foto van de Bullpadel Flow Light in het mint/paars

Merk: Bullpadel

Vorm: Druppel

Gewicht: 350-360 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Nog een racket uit de midline collectie is de Flow Light 2021. Dit racket is de lichtere versie van de originele Flow, gebruikt door Alejandra Salazar.

Het racket is ontworpen voor gemiddeld/gevorderde spelers en is uitgerust met een profiel van polyglas, een frame van 100% carbon en een SoftEva-kern om trillingen te minimaliseren en de controle te optimaliseren.

Bullpadel 2021 Fun Line

Bullpadel Shake 2021

Foto van de Bullpadel Shake 2021 in het zwart/blauw/oranje

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 360-370 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Het Bullpadel Shake-model is een erg populair onder beginnende padelspelers en tevens zeer succesvol model onder de Bullpadel padel rackets. Het Shake 2021 een ontzettend goed racket op het gebied van prijs en kwaliteit.

Het racket is ontworpen voor beginnende spelers met een focus op controle en om te leren hoe je als beginner schoten kan plaatsen en erop moet reageren.

Daarnaast heeft het racket een Evalastic-kern voor een solide veerkracht, een profiel van polyglas en een frame van 100% carbon.

Bullpadel Libra 2021

Foto van de Bullpadel Libra 2021 in het zwart/oranje

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 350-360 gram

EVA / FOAM: Eva Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Het Libra-model is net als de Shake een erg populair racket dat is ontworpen voor beginnende spelers. Desalniettemin heeft het een zeer solide frame van 100% carbon en een profiel van polyglas.

Ook dit racket is vooral goed voor beginnende spelers met een focus op controle en om te leren hoe je als beginner schoten kan plaatsen en erop moet reageren.

Het heeft een Evalastic-kern voor een solide veerkracht en heeft een heel laag gewicht van 350g om beheersbaarheid nog verder te verbeteren.


Bullpadel padel rackets 2021 collectie

Hopelijk heeft het lijstje je een goed beeld gegeven van de nieuwe Bullpadel padel rackets van 2021.

Op het moment van schrijven had Bol.com de meeste modellen beschikbaar en daarnaast ook de beste prijzen.

Deze pagina’s worden regelmatig ge-update om de beste prijzen en eventueel nieuwe collecties toe te voegen.

Ook waren op het moment van schrijven nog niet alle Bullpadel padel rackets van de nieuwe collecte te verkrijgen in Nederland. Deze voegen we toe zodra ze beschikbaar zijn.

Benieuwd naar de volledige collectie van Bullpadel? Bekijk deze hier.

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor racket bij je niveau en speelstijl past? Hier hebben we een handig artikel voor geschreven die je hopelijk wat verder helpt. Lees het artikel hier.

HEAD padel racket review van de Graphene 360+ Alpha Motion

2

Het is door corona helaas alweer een tijdje geleden dat ik een padel racket review heb geplaatst. Gelukkig kan het inmiddels weer en is het daarom hoog tijd voor een padel racket review.

Ditmaal een HEAD padel racket review en heb ik de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion verder onder de loep genomen. Wat zijn de voor- en nadelen en voor wie is dit een goed racket?

Foto van de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion in Zwart/Wit

Specificaties

Merk: HEAD
Dikte: 38 mm
Niveau: Gevorderd
Vorm: Druppelvorm
Gewicht: 365 gram
Eva / Foam: Eva Soft Rubber
Speltype: Gebalanceerd

HEAD

HEAD is een toonaangevende fabrikant van merkartikelen die we onder andere kennen van de ski-, tennis- en inmiddels zeker ook de padelmarkt.

Het merk is tevens sponsor van de World Padel Tour en produceert en levert ook de ballen die tijdens het toernooi worden gebruikt.

Daarnaast staat het merk erom bekend de absolute wereldtop aan professionele padelspelers te sponsoren. De bekendste namen zijn Sanyo Gutiérrez en Ariana Sánchez.

HEAD staat erom bekend jaarlijks een nieuwe collectie op de markt te brengen en inmiddels is dan ook de 2021 collectie gelanceerd. De racket collectie van HEAD is erg gevarieerd en biedt voor iedere soort speler wat wils.

Het merk maakt vooral onderscheid in rackets die gericht zijn op power of juist de focus heeft op controle en plaatsing.

Voordelen

Foto van de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion in Zwart/Wit

De nieuwe HEAD Graphene 360+ Alpha Motion heeft een druppelvorm en een gewicht van 365 gram. Gemiddeld gezien maakt dit het een licht padel racket die daardoor eenvoudig te hanteren is.

Doordat het racket een druppelvorm heeft, zit de sweet spot hoog en zorgt dit voor veel kracht. Dit in combinatie met het lichte gewicht maakt het een erg efficiënt racket.

Smart Bridge Technologie

Ook hebben alle nieuwe HEAD rackets Smart Bridge technologie. Persoonlijk heb ik altijd een dubbel gevoel bij allerlei technologieën die padel fabrikanten introduceren bij de brug van het racket.

Foto van de brug ten behoeve van de review van het Graphene 360+ Alpha Motion padel racket

Vooral omdat ik hier tot op heden nog niet écht heb kunnen ondervinden wat dan precies het voordeel is. Wel moet ik zeggen dat ik bij dit racket het gevoel heb dat die dan ook echt beheersbaarder en beweeglijker is dan het gemiddelde racket.

Graphene 360+

HEAD integreert al een paar jaar grafeen in hun padel rackets wat zorgt voor een evenredige distributie van het gewicht over het gehele racket.

De Graphene 360+ update heeft als belangrijkste update dat er zogenaamde spiralfibers zijn toegevoegd. Deze spiraalvezels rekken uit en draaien los bij impact van de bal. Dit zorgt voor een verbeterde impactgevoel en vermindert trillingen.

Anti Shock Skin

Op het racket frame zit een frame protector die als een soort bumper fungeert tegen schades maar ook schokken absorbeert. Ik ben zelf groot fan van deze geïntegreerde frame protectors aangezien je racket er echt langer door meegaat.

Foto van de frame protector die op de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion padel racket zit

Ik heb ook een apart artikel geschreven over hoe je je racket goed kan beschermen en zorgen dat die langer meegaat. Lees het artikel hier.

Nadelen

Het is moeilijk om een concrete nadelen te vinden op dit racket aangezien het all round wel een erg degelijk racket is.

Voor mij was het een nadeel dat uiteindelijk dit racket simpelweg te licht is voor mijn spel. Ik weeg zelf 88 kg en ik ben normaal gesproken dan ook gewend om te spelen met een zwaarder racket.

Alhoewel de hanteerbaarheid top is en het racket zeker wat power heeft door de vorm, mis ik keiharde kracht.

Conclusie

Het succes van HEAD in de padel markt is onomstotelijk terecht aangezien de rackets van hoogwaardig materiaal worden gemaakt en de meeste technologieën beloftes waar maken.

Sterke beheersbaarheid en wendbaarheid

Zo heb ik dat ook ondervonden bij de Graphene 360+ Alpha Motion en het is vooral de beheersbaarheid en wendbaarheid die vooral erg goed zijn.

Het racket bestaat uit hoogwaardige materialen en het is ook een voordeel dat er een frame protector op zit.

Niet geschikt voor iedereen

De Alpha Motion is bewust ontworpen voor spelers die de voorkeur geven aan hanteerbaarheid en een licht racket. Als je iemand bent die het juist moet hebben van kracht en power shots dan is dit wellicht niet een handig racket.

Begin je net met padel en denk je uit de voeten te kunnen met een druppelvorm? En zoek je niet direct een zwaar racket? Dan is dit absoluut een geweldig racket om te overwegen.

Ook heb ik een handig artikel geschreven over welk gewicht racket bij welk niveau past. Lees het artikel hier.

Prijs

Er zijn inmiddels veel aanbieders van padel rackets in Nederland. Zo nu en dan vergelijken we de prijzen op de grootste sites.

Op het moment van schrijven kwam bol.com als beste uit de bus. Check voor de meest recente prijs de link hieronder.

HEAD Graphene 360+ Alpha Motion

Foto van de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion padel racket in Zwart/Wit

Merk: HEAD

Vorm: Druppelvorm

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Voilà! De eerste HEAD padel racket review van het jaar. Hopelijk heb je er wat aan gehad. Er volgt waarschijnlijk snel nog een HEAD padel racket review over de 360+ Alpha Pro.

Hopelijk is het ergste van corona achter de rug en kan ik structureel wat meer reviews gaan doen. Laat mij vooral weten wat je meer wilt zien in dit soort artikelen.

Indien je vragen hebt over dit racket stel ze gerust in de comments.