Wilson padel racket review van de Bela Team

-

We kunnen inmiddels gelukkig steeds vaker padel spelen en genoeg reden voor ons om een padel racket uit te proberen en te reviewen!

Ditmaal een Wilson padel racket review en heb ik de Wilson Bela Team verder onder de loep genomen. Wat zijn de voor- en nadelen en voor wie is dit een goed racket?

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood

Specificaties

Wilson

Wilson, wie kent het merk niet? Vast in ieder geval wel als de volleybal en het enige maatje die Tom Hanks had op een onbewoond eiland in de film Cast Away.

Wilson is al sinds de oprichting in 1913 een bekend sportmerk die onder andere tennis, volleybal en basketbal producten maakt. Het bedrijf begon met de productie van tennissnaren en voegde kort daarop snel meer producten toe aan het assortiment.

Opvallend is dat het merk lange tijd padel een beetje links van zich heeft laten liggen. Begin 2020 kwam daar een behoorlijke verandering in.

In dat jaar wist Wilson namelijk padel legende Fernando Belasteguin bij HEAD los te weken en aan zich te binden met een meerjarige sponsorship deal.

De start van een zeer hoogwaardig padel racket assortiment die inmiddels zeer gevestigd is in de padel wereld.

Voordelen

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood genomen van de zijkant

De Wilson Bela Team is een geweldig racket als je een aanvallend ingestelde speler bent. Het racket heeft daarnaast een diamantvormig blad.

Dit betekent dat de sweetspot hoog op het racket zit, wat het makkelijker maakt de bal hard te raken.

De zachte EVA kern draagt ook zeker bij aan de goede output van kracht en is vooral handig als extra ondersteuning als je een beginnende speler bent.

Zwaar racket

Het racket is daarnaast vrij zwaar (376 gram) waardoor je meer power hebt tijdens je slagen en je tegenstander constant onder druk kunt zetten met veel kracht achter elke bal.

Kanttekening is dat je dit gewicht dan ook zelf aan moet kunnen aangezien het wel echt aan de zware kant is.

Foto van de Wilson Bela Team op een weegschaal die 376 gram aangeeft

Sharp Hole Technologie

Ook hebben alle nieuwe Wilson padel rackets Sharp Hole Technologie. Dit komt voort uit een speciale manier van het boren van de gaten in het profiel. Hierdoor heb je meer controle en reageert het racket beter op de impact van de bal.

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood genomen van de bovenkant

Arrow-Grip Technologie

Arrow-Grip Technologie textuur op het racket profiel doet wat de naam doet vermoeden, namelijk je een betere grip geven op de bal en maximale spin genereren.

Nadelen

De sterke eigenschappen van dit racket kunnen voor bepaalde spelers een nadeel betekenen. En dan heb ik het vooral over het zware gewicht.

Bovengemiddeld zwaar

Indien je zelf niet zo zwaar bent (onder de 80-85kg) kan het zijn dat dit racket soms wat zwaar aanvoelt en je veel inlevert op wendbaarheid.

De kracht van het racket is geweldig alleen moet je dus wel wat gaan inleveren op de algehele wendbaarheid en hanteerbaarheid.

Daarnaast is het jammer dat de Wilson Bela Team geen frame protector (bumper) heeft zoals zijn duurdere broer de Wilson Bela Pro.

Ben je benieuwd hoe je je padel racket goed kunt beschermen? Hier heb ik een apart artikel over geschreven. Lees hem hier.

Conclusie

De Wilson Bela Team is een racket die zeer geschikt is voor gevorderde beginners en gevorderde spelers die veel kracht willen meegeven aan de bal.

Daarnaast zorgen de Wilson technologie├źn voor voldoende controle om ervoor te zorgen dat kracht en controle toch in balans blijven.

Veel power maar ook gewicht

Toch zal het zware gewicht ook z’n tol eisen op de wendbaarheid van het racket en dit heb ik zelf ook ondervonden. Na een paar sets voelt het wel alsof je arm wat vermoeid raakt. Of het aan het racket ligt of mijn conditie op dat moment laat ik in het midden!

Verder bestaat het racket uit hoogwaardige materialen en is het duurzaam te noemen. Het is alleen jammer dat er geen frame protector (bumper) op zit.

Niet geschikt voor iedereen

De Wilson Bela Team is ideaal voor aanvallende spelers die de voorkeur geven aan veel power en een zwaar racket. Als je iemand bent die het juist moet hebben van een licht racket en weerbaarheid dan is dit wellicht niet een handig racket.

Begin je net met padel en denk je uit de voeten te kunnen met een diamantvorm? En zoek je juist een zwaar racket met veel power? Dan is dit zeker een geweldig racket om te overwegen.

Ook heb ik een handig artikel geschreven over welk gewicht racket bij welk niveau past. Lees het artikel hier.

Prijs

Er zijn inmiddels veel aanbieders van padel rackets in Nederland. Zo nu en dan vergelijken we de prijzen op de grootste sites.

Op het moment van schrijven kwam Tennisdirect als beste uit de bus. Check voor de meest recente prijs de link hieronder.

Wilson Bela Team

Foto van het Wilson Bela Team padel racket in het Zwart/Rood

Merk: Wilson

Vorm: Diamant

Gewicht: 376 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Hoppa! Dat was de eerste Wilson padel racket review van het jaar. Hopelijk heb je er wat aan gehad.

Ik hoop binnenkort nog een Wilson padel racket review te plaatsen en dan de Bela Pro uit te proberen. Laat mij vooral weten wat je meer wilt zien in dit soort artikelen.

Indien je vragen hebt over dit racket stel ze gerust in de comments.

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien

11845 REACTIES