Dit zijn de vijf beste goedkope padel rackets van 2023

-

Elk jaar kijken we bij padelscene naar de vijf beste goedkope padel rackets die een geweldige prijs/kwaliteitverhouding hebben en lichten we uit in dit artikel.

Ook updaten we dit artikel regelmatig als we ervan overtuigd zijn dat er een racket op de markt is gekomen die er tussen moet staan.

Overweeg je om met padel te beginnen of heb je al wat potjes achter de rug met een leen racket? Dan kan dit lijstje je hopelijk helpen met het kiezen van een goed racket zonder dat je daar honderden euro’s voor neer hoeft te tellen.

Ben je benieuwd waar je verder op moet letten bij het aanschaffen van een racket? Lees dan dit artikel die we hebben geschreven.

Wil je 2023 goed starten en een padel racket kopen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding? Dan zit je hier goed! Dit zijn de vijf beste goedkope padel rackets van 2023.

Op een rij de vijf beste padel rackets van 2022 qua prijs/kwaliteitsverhouding volgens padelscene
De winnaars van dit moment! Deze rackets hebben stuk voor stuk een geweldige prijs/kwaliteitverhouding en zijn volgens ons in 2023 nog steeds de beste goedkope padel rackets.

HEAD EVO Sanyo

Foto van de HEAD Evo Delta padel racket van de voorkant in de kleur donker met oranje tinten

Merk: HEAD

Vorm: Druppel

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Soft FOAM

Ga naar Bol.com

Over het racket

Spoiler alert: HEAD komt meerdere malen voor in dit top 5 lijstje en dat zegt wel wat over de prijs/kwaliteitsverhouding van de rackets.

De HEAD Evo Sanyo is een betaalbaar maar kwalitatief uitstekend padel racket met een zogeheten druppelvorm. Dit betekent dat de sweetspot iets verschoven is naar boven voor meer kracht.

De druppelvorm in combinatie met het gewicht (365 gram) zorgt voor een goed gebalanceerd racket.

Daarnaast staat HEAD inmiddels erom bekend dat de padel rackets lang meegaan. Ook als je meerdere keren per week op de baan staat.

Kortom een geweldig racket als je al een klein beetje padel ervaring hebt opgedaan en op zoek bent naar een racket die kwalitatief goed is, lang meegaat en je portemonnee niet al te veel schade aanbrengt.

HEAD EVO Delta 2022

Foto van de HEAD Evo Delta padel racket van de voorkant in de kleur donker met oranje tinten

Merk: HEAD

Vorm: Druppel

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Soft FOAM

Ga naar Bol.com

Over het racket

Tada! Alweer een HEAD in onze top 5 van 2022.

De Head Evo Delta 2022 samen met de Sanyo, is het best betaalbare model van de 2022 HEAD collectie.

Dee EVO-serie is gemaakt voor nieuwe spelers en biedt oversized, druppelvormige rackets met grote sweetspots.

Zacht schuim verbetert het comfort, terwijl de Innegra-technologie de schokabsorptie en stabiliteit verbetert.

Het verschil tussen de HEAD Evo Sanyo en HEAD Evo DELTA hebben we onderzocht maar we komen tot de conclusie dat het uiteindelijk vooral op smaak uitkomt.

Ook hier kunnen we concluderen dat dit een geweldig racket is als je al een klein beetje padel ervaring hebt opgedaan en op zoek bent naar een padel racket met een geweldige prijs/kwaliteitverhouding.

Adidas Match 3.1 Teardrop 2022

Foto van de Adidas Match 3.1 padel racket van de voorkant in de kleur blauw met oranje tinten

Merk: Adidas

Vorm: Hybride

Gewicht: 360-375 gram

EVA / FOAM: EVA Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Net als vorig jaar, ook dit jaar een Adidas padel racket in onze top 5 beste goedkope padel rackets. Adidas is sinds een aantal jaren dan ook een van de meest toonaangevende merken geworden binnen padel.

De padel rackets van Adidas onderscheiden zich door het mooie design en de nieuwste technologieën die worden toegepast op de rackets.

De match 3.1 een racket wat zeer geschikt is voor een beginnende maar ook ervaren padel spelers. Het racketblad heeft een hybride vorm.

De vorm heeft weg van een ronde vorm en een diamant vorm. Dit betekent dat het racket de controle biedt van een ronde vorm en de power van een diamant vorm. 

De EVA Soft rubber geeft je daarnaast nog wat extra controle waardoor dit racket zich goed leent voor de beginnende speler.

En dat allemaal voor een van de beste prijzen op de markt in deze categorie

Bullpadel BP10 EVO 2022

Foto van de Bullpadel BP10 EVO 2022 padel racket van de voorkant in de kleur donker met oranje tinten

Merk: Bullpadel

Vorm: Rond

Gewicht: 360-370 gram

EVA / FOAM: EVA Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Bullpadel heeft als merk geen introductie meer nodig en staat inmiddels al jaren bekend als een van de beste padel racket fabrikanten

Het BP10 Evo model is een erg populair padel racket dat is ontworpen voor beginnende spelers. Desalniettemin heeft het een zeer solide frame van 100% carbon en een profiel van polyglas.

Ook dit racket is vooral goed voor beginnende spelers met een focus op controle en om te leren hoe je als beginner schoten kan plaatsen en erop moet reageren.

Het heeft een Evalastic-kern voor een solide veerkracht en heeft een gemiddeld gewicht zodat je ook nog wat power hebt in je slagen.

In Spanje is dit model razend populair en is het één van de beste goedkope padel rackets op de markt.

PUMA Solar Smash

Foto van de PUMA Solar Smash padel racket van de voorkant in zwarte kleur met een rode rint

Merk: PUMA

Vorm: Rond

Gewicht: 360-370 gram

EVA / FOAM: EVA Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Een ware nieuwkomer in onze top 5 lijstjes. Welkom PUMA!

PUMA is natuurlijk een bekend sportmerk maar is niet direct meegegaan met de padel racket markt. En dat vinden we JAMMER!

We hebben het racket getest en zijn namelijk erg onder de indruk van zowel de PUMA Solar Smash als de Puma Solar Blink Power (iets duurdere klasse).

Het blad heeft een ronde vorm met een grotere sweetspot. Het ronde racketblad zorgt er ook voor dat het gewicht op alle punten gelijk is, waardoor het racket makkelijk te gebruiken is.

De ronde vorm in combinatie met het gewicht (350 – 370 gram) maakt dit racket ideaal om met veel comfort en controle te spelen.


Dat waren alweer de beste goedkope padel rackets van 2023 op een rijtje. Hopelijk heb je wat aan dit overzicht gehad en zit er een geschikt racket tussen.

Begin je net met padel en weet je nog niet welk padel racket het meest geschikt is voor jouw niveau? Lees dan dit artikel.

Veel speelplezier!

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien