Padelracket bescherming tips en tricks

-

Een padelracket kopen betekent investeren in een product dat idealiter lang meegaat. Daarnaast is het mooi meegenomen als je racket je zoveel mogelijk leuke speeluren geeft.

Wil je zorgen dat je padelracket langer meegaat? Padelracket bescherming kan het verschil maken.

Hieronder volgen een aantal handige tips & tricks zodat jouw racket langer meegaat.

Waarom moet ik mijn padelracket beschermen?

Waarom is padelracket bescherming zo belangrijk? Je hebt simpelweg geen zin om je racket elk jaar te vervangen, want dat wordt een behoorlijke uitgave.

Bovendien is er een goede reden waarom padelrackets net wat meer bescherming nodig hebben dan bijvoorbeeld tennisrackets. Bij padel sta je namelijk op een baan die is omgeven door gehard glas en metalen hekwerk.

Zeker in het begin moet je wennen aan de manier waarop je je racket vasthoudt, en hoe lang en breed je racket is.

Daarnaast zal je merken wanneer je echt voor een bal gaat je nog wel eens de vloer, glazen wand of metalen hekwerk raakt.

Je kan je dan voorstellen dat een padelracket best wat te verduren heeft tijdens een potje padel.

Beschermingsmiddelen

Padel Protection Tape

Afbeelding van een padelracket waar padel racket protection tape op bevestigd is ter bescherming

Padel protection tape is een tape die je op de bovenkant van je padelracket aanbrengt. Dit om het frame te beschermen tegen krassen, deuken of andere beschadigingen als je veel pech hebt.

Er zijn nogal wat beschermingstapes op de markt en ze zijn er vaak in verschillende kleuren die mooi bij je racket passen.

Het is goed om te weten dat de tape wel wat extra gewicht aan je racket zal toevoegen. Ik ben zelf van mening dat het altijd de moeite waard is want je zal je verbazen hoe vaak je per ongeluk je racket tegen de vloer of muren stoot.

Overgrips

Close-up foto van een persoon die overgrip aanbrengt op een padel handvat ter bescherming

Naast dat het frame belangrijk is, is de grip van je padelracket minstens net zo belangrijk. Het is namelijk het belangrijkste contactpunt die verbonden is met je racket.

De meeste handvatten zijn gemaakt van een rubbersoort en slijten vrij snel na intensief gebruik en het veelvoudig opnemen van zweet.

Een overgrip aanbrengen op je handvat is hierbij een hele handige en goedkope oplossing om je grip langer mee te laten gaan.

Extra bescherming

Overgrips zijn meestal gemaakt van een zachte rubberen of stofachtige tape. Deze tape wikkel je om het originele handvat en zorgt daarmee voor extra bescherming.

Zweet absorptie

Overgrips verbeteren ook de algehele grip en zijn geweldig voor het opnemen van zweet. Meer weten over de verschillende soorten overgrips? Lees dan het artikel: wat is overgrip en waarom moet ik het op mijn racket bevestigen?

Ten slotte is het mooie van overgrips dat ze redelijk goedkoop zijn en heel snel vervangen kunnen worden nadat ze versleten zijn.

Koop een goede padeltas

Ook weersomstandigheden kunnen een slechte invloed hebben op je padelracket en de algehele levensduur.

Padel rackets kunnen namelijk niet goed tegen hoge temperaturen of overmatig vocht.

Belangrijkste reden hiervoor is dat ze het frame en de kern aantasten omdat deze vaak van materialen gemaakt zijn die slecht tegen beide factoren kunnen.

Een padel cover voor je racket is hierbij een uitkomst, maar nog beter is een degelijke padelracket tas.

Indien je je racket niet gebruikt, is het altijd aan te raden deze op te bergen in je tas om de racket niet bloot te stellen aan extreme vormen van weer.

Denk bij het aanschaffen van de tas dat die in ieder geval waterafstotend is. Ook niet onbelangrijk dat de tas genoeg ruimte heeft voor al je dagelijkse uitrusting zoals rackets, kleding en andere accessoires.

Padelracket materialen

Foto van een padel racket met bescherming en een persoon die de racket vastheeft

Ten slotte zijn er tegenwoordig allerlei rackets op de markt die variern in kwaliteit en duurzaamheid. Mijn advies is om altijd goed onderzoek te doen voordat je een padelracket koopt.

Controleer bijvoorbeeld waar de kern van is gemaakt en wat voor soort materialen er zijn gebruikt op het impactoppervlak en het profiel.

Ook is het altijd goed om stil te staan of je een EVA-rubber of FOAM core wil aangezien een EVA-rubber core bijvoorbeeld langer mee gaat.

Kijk goed naar recensies en wees kritisch op welk segment racket je nodig hebt. Hoeveel uren wil je aan padel spenderen en wat is je budget?

Als je hier wat meer hulp bij nodig hebt is het wellicht handig om dit artikel te lezen.

Hopelijk heb je iets gedaan aan de bovenstaande tips en tricks om je padelracket beter te beschermen!

Indien je misschien nog vragen hebt, laat gerust een comment achter!

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien

3 REACTIES