Bucketlist van de acht mooiste padelbanen ter wereld

-

Padel is vandaag de dag de snelst groeiende sport ter wereld. Het is dan ook geen verrassing dat er per dag heel veel nieuwe padelbanen worden aangelegd.

Niet alle padelbanen zitten in een loods of staan op een tenniscomplex en er zijn wereldwijd heel wat unieke parels te vinden. Je moet alleen wel weten waar ze zitten!

Vandaag geen review of speeltip maar een heuse bucketlist van de acht mooiste padelbanen ter wereld.

Vilshärads Padel (Halmstad, Zweden)

Vilshärads Padel complex van boven genomen waarbij de kust goed zichtbaar is

We beginnen met het complex van Vilshärads Padel dat een dusdanig mooi uitzicht heeft dat die ook op de cover staat van dit artikel.

Vilshärads is gelegen aan de westkust van Zweden nabij Halmstad. Het padel complex biedt vijf prachtige padelbanen aan in combinatie met een restaurant en lounge area.

Door wat het complex te bieden heeft worden de padelbanen zelfs vaak gebruikt voor toernooien zoals de Padel Masters en de WPT Swedish Open in 2019.

Hiermee absoluut een baan die op mijn eigen bucketlist staat en zonder twijfel één van de mooiste padelbanen ter wereld.

Vilshärads Padel website

Kneippbyn (Visby, Zweden)

Kneippbyn padelbaan van boven genomen waarbij de kust goed zichtbaar is en een tennisbaan ernaast

We verlaten Zweden nog niet met nog een geweldige padelclub op een eilandresort. Kneippbyn is een modern gezinsresort op het grootste eiland van Zweden genaamd Gotland.

Het resort heeft twee padelbanen in een zeer groene en rustige omgeving nabij het water. Daarnaast zijn er veel faciliteiten zoals een zwembad, golfbaan en talloze cafe’s en restaurants.

Het eiland ligt aan de oostkust van Zweden en is te bereiken met een veerboot vanuit Nynnäshamn, dat aan de zuidkust van Stockholm ligt. Niet makkelijk te bereiken maar wel degelijk een eyecatcher.

Kneippbyn website

PadelX Global Harbor Rooftop Court (Shanghai, China)

PadelX Global Harbor Rooftop Court genomen met een drone in de avond

Padel wordt langzaam maar zeker ook groter in China en producenten van padelbanen zien ook deze groei en dat zorgt soms voor een wel heel mooi project.

PadelX is één van die bedrijven en heeft een prachtige padelbaan ontworpen en te vinden is op het grootste winkelcentrum van Shanghai.

De baan bevindt zich om precies te zijn op het rooftop van het Global Harbor. Zonder twijfel één van de uniekste en mooiste padelbanen van het moment.

PadelX Global Harbor Rooftop Court website

Play Padel Club Sloterdijk (Amsterdam, Nederland)

Een foto van Padel Club Sloterdijk in de avond

Het is niet nodig om de halve wereld over te vliegen om op één van de mooiste padelbanen ter wereld een potje padel te spelen.

Play Padel is één van de grootste commerciële aanbieders van padelbanen en heeft een groot aantal banen door heel Nederland waaronder club Sloterdijk in Amsterdam.

Ik heb zelf het genoegen gehad hier te spelen tijdens een mooie zomeravond. Een ontzettend mooie locatie onder station Sloterdijk waar je zeker een keer padel gespeeld moet hebben.

Vooral als de lichten ’s avonds aan gaan heeft de locatie een magische sfeer. Een must als je een padelliefhebber bent en in Amsterdam een potje padel wil spelen.

Play Padel website

Go! Padel (Cairo, Egypte)

Een foto van Go! Padel baan tijdens een oefentoernooi met op de achtergrond de piramides van Gizeh (Egypte)

Helaas was deze ongelofelijk mooie padelbaan alleen tijdelijk opgebouwd voor een oefentoernooi. Toch zijn we van mening dat als een padelbaan uitkijkt op de piramides van Gizeh, het zeker een plekje verdient op deze lijst.

Stel je voor hoe het voelt om padel te spelen in de nabijheid van een wereldwonder met duizenden jaren geschiedenis.

Helaas alleen dus niet beschikbaar geweest voor het grote publiek. Toch groeit padel ook snel in Egypte aangezien de Egyptenaren al veel liefde hebben getoond voor squash.

Misschien gaat het toch ooit een wereldberoemde padelbaan worden die ook toegankelijk is voor iedereen? Wij hopen in ieder geval van wel!

Malcesine Tennis Club (Malcesine, Italy)

Een foto van een padelbaan in Malcesine aan het Italiaanse Gardameer

Een padelbaan die erg hoog op mijn eigen bucketlist staat is zonder twijfel Malcesine Tennis Club.

Het is een club met voornamelijk tennisbanen maar uiteraard ook een prachtige padelbaan die een adembenemend uitzicht heeft over het Gardameer.

Hoe veel beter kan het worden als je eerst een lekkere pizza gaat eten en daarna een potje padel met dit uitzicht? Bellissimo.

Malcesine Tennis Club website

Cataratas Padel (Puerto Iguazú, Argentinië)

Een foto van een padelbaan en veel toeschouwers tijdens een oefentoernooi met uitzicht op de watervallen van Iguazu.

Na het succes van een tijdelijke exhibitietoernooi in Egypte raakte organisator Lisandro Borges meteen geïnspireerd om hetzelfde te doen in zijn geboorteland.

En zo geschiedde een jaar na dato in de tuin van het oude Sheraton hotel in Puerto Iguazú. Er werd een padelbaan gebouwd die uitkijkt op de Iguazú watervallen.

Tot op de dag van vandaag staat de baan er nog en is onderdeel geworden van het resort.

Een potje padel spelen of in het infinity pool als toeschouwer lekker relaxen? Hier is het mogelijk!

Kuredu Resort (Malediven)

Een foto van een padelbaan op een tropisch eiland in de Malediven.

Vond je de laatste twee padelbanen al paradijselijk aanvoelen? De padelbaan op het Kuredu Resort ligt letterlijk in het paradijs.

Het Kuredu Resort ligt in de Malediven en het eilandarchipel heeft inmiddels al drie padelbanen op verscheidene resorts.

De Malediven willen padel groot maken in eigen land en hebben in januari jl. ook een oefentoernooi georganiseerd om de bekendheid nog verder te vergroten.

Hieronder een impressie om bij weg te dromen..

Dat was de bucketlist alweer! We hopen dat er veel padelbanen nog toegevoegd kunnen worden aan dit lijstje.

Heb jij een favoriet of mis je een baan die minstens net zo mooi is? Laat het vooral weten in de comments!

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien

14641 REACTIES