Wanneer gebruik je een lob met padel?

-

Van alle slagen is de lob waarschijnlijk één van de belangrijkste padel slagen. Maar wanneer gebruik je nou eigenlijk een lob met padel?

De lob is een echte levensredder als je onder druk staat en zeer bruikbaar om jezelf weer wat tijd te geven.

Zoals je inmiddels wel weet wordt padel veelal aan het net gespeeld en worden de meeste punten op die positie gewonnen.

Als je tegenstanders je onder druk zetten bij het net is het daarom super handig als je een goed geplaatste lob inzet.

Netpositie overnemen

De lob dwingt je tegenstanders naar de achterkant van het veld en geeft je de tijd om de netpositie te heroveren. Op die manier kan je samen met je partner het initiatief terugpakken om het punt te winnen.

Positionering

Bij het uitvoeren van een lob is het belangrijk om je knieën te buigen en je racket van onder je middel te houden. Vervolgens duw je in feite de bal naar boven in plaats van uit te halen met een slag.

Onthoud dat als je de bal raakt, je je lichaam weer naar boven brengt in dezelfde beweging. De meeste kracht bij een lob komt vanuit je benen in combinatie met je racket.

Navarro Paquito die op het punt staat de bal over het net te slaan
Foto: Navarro Paquito – World Padel Tour

Aanvallende of verdedigende lob

Een lob is dus een belangrijke slag omdat het jou en je buddy helpt om de bal over jullie tegenstanders heen te spelen en zo punten te scoren.

Er zijn echter twee soorten lobs die je kunt gebruiken: een aanvallende lob en een defensieve lob. Laten we eerst kijken naar wanneer je een aanvallende lob gebruikt.

Aanvallende lob

Een aanvallende padel lob wordt gebruikt om de tegenstander onder druk te zetten en te scoren. Dit gebeurt meestal als je tegenstander aan het net staat en je niet in staat bent om zelf een directe winner te slaan.

Dwing je tegenstander naar achteren

Door de bal hoog over het net te lobben creëer je een kans om een punt te scoren. Dit omdat je tegenstander nu naar achteren moet lopen om de bal terug te kunnen slaan.

Je kunt ook een aanvallende lob gebruiken als je tegenstander aan het net staat en je een opening ziet om een winner te slaan.

Door de bal hoog te lobben, kun je de tegenstander dwingen om naar achteren te lopen en zo een opening te creëren voor jezelf om een winner te slaan.

Padel speler die een lob uitvoert

Defensieve lob

Een defensieve padel lob wordt gebruikt om tijd te winnen en de druk van je te nemen. Dit gebeurt meestal als je tegenstander aan het net staat en je hier onderuit moet spelen.

Tijd winnen

Door de bal hoog over het net te lobben, creëer je tijd voor jezelf om op adem te komen en een nieuwe aanval te plannen.

Je kunt ook een defensieve lob gebruiken als je tegenstander een aanval opzet en je niet in staat bent om de bal te blokkeren of te slaan.

Door de bal hoog te lobben, kun je de tegenstander dwingen om te wachten tot de bal naar beneden komt en zo tijd te winnen voor jezelf.

Ritme verstoren

Daarnaast is een lob ook een effectieve manier om de tegenstander uit het ritme te brengen. Als je de bal hoog over het net slaat, kan dit ervoor zorgen dat de tegenstander niet in staat is om een consistent spel te spelen en fouten maakt.

Tegenstanders verrassen

Tot slot is een lob ook een goede manier om de tegenstander te verrassen en de controle over het spel te behouden.

Als je de bal hoog over het net slaat, kan dit ervoor zorgen dat de tegenstander niet weet wat er gaat gebeuren en je de kans krijgt om de punt te winnen.

Samenvattend

Als we het samenvatten is een lob bij padel een belangrijke slag om de tegenstander uit te schakelen, tijd te winnen, de tegenstander uit het ritme te brengen en de controle over het spel te behouden.

Gebruik een aanvallende lob om punten te scoren en een defensieve lob om tijd te winnen en de druk van je te nemen. Beide lobs zijn belangrijke slagen om te beheersen als je padel spel wilt verbeteren. Ook hebben we ooit een blog geschreven over de elf belangrijkste padel slagen.

Hopelijk heb je hier wat aan gehad en pas je het toe bij je volgende potje padel! Hier is een link waar ook meerdere video’s te vinden zijn.

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien