Dit zijn de allergrootste padelclubs ter wereld

-

Padel is booming. We hebben er al eerder artikelen over geschreven en ook in Nederland is dat te merken. Padelclubs schieten door het hele land als paddenstoelen uit de grond.

Maar als het aankomt op hoe groot de clubs zijn kunnen we als kikkerland nog langer niet tippen aan Spanje. Natuurlijk ook logisch aangezien de sport vanaf daar Europa is gaan veroveren.

Toch is er een sterke opmars te zien vanuit andere landen waar padel enorme stappen aan het maken is qua meest beoefende sport.

In dit lijstje nemen we je mee naar de allergrootste clubs ter wereld. We kijken hier per land/regio naar de top 3 indien er meer clubs zijn die 20+ banen hebben en tellen we de hoeveelheid banen per club als maatstaf. Tot slot kijken we natuurlijk hoe het er voor staat in ons eigen land.

Spanje

We starten ons lijstje in.. uiteraard, Spanje. Het is geen verrassing dat de allergrootste clubs ter wereld dominant vertegenwoordigd zijn in Zuid-Europa.

(1) Club El Estudiante

De allergrootste club ter wereld bevind zich uiteraard in Spanje en specifieker in de hoofdstad Madrid. De club telt een monsteraantal van 40(!) padelbanen.

Drone foto van Club El Estudiante in Madrid met veel padelbanen en tennisbanen. Overdag genomen. Club El Estudiante is de allergrootste padelclub ter wereld
Club El Estudiante

(2) Impala Sport Club Castellón

Van 40 banen zakken we naar 24 padelbanen en belanden we in Castellón. Een klein badplaatsje tussen Barcelona en Valencia in.

(3) Padel Club La Morajela

Met 23 padelbanen moet La Morajela Impala Sport Club nipt voor zich dulden. Deze club kan je vinden in Alcobendas iets ten noorden van Madrid. Genoeg padelbanen in de hoofdstad van Spanje!

Scandinavië

Voor de volgende clubs maken we een grote sprong naar het noordelijke Scandinavië en vinden we de grootste club in Zweden. Mooi feit over Zweden is dat het na Spanje het land is die meeste clubs telt die 20 of meer padelbanen hebben. Zeker een land die meedoet als het gaat om allergrootste padelclubs ter wereld. Ook heeft Zweden 2 plekken veroverd op onze bucketlist van de mooiste padelbanen ter wereld. Check ze hier.

(1) PDL Centre Frihammen

PDL Centre Frihammen is de grootste van Zweden en Scandinavië en is op Club El Estudiante de grootste ter wereld. De club heeft een groot aantal padelbanen waarvan 22 indoor en 6 outdoor banen te vinden zijn. Je kan de club vinden in Stockholm. Tijdens je citytrip is een potje padel daarom prima te combineren.

(2) Padel Hous Espoo

Je zou zeggen dat de nummer 2 ook in Zweden zou moeten zijn gezien de vele grote clubs maar plek nummer 2 is een Finse club met 30(!) padelbanen. Hiervan zijn 3 enkelspel banen en kunnen we daarom 27 banen noteren. Padel House Espoo is gelegen in Espoo nabij Helsinki.

(3) Every Padel Åby Arena & Ultimate Padel

Op de gedeelde derde plaats gaan we terug naar Zweden en specifiek naar Göteborg (Every Padel Åby Arena) en Upplands Väsby (Ultimate Padel) die allebei 21 padelbanen hebben en daarnaast voor de enkelspel liefhebbers veel enkelspel banen hebben.

Foto van 2 padelbanen in Every Padel Åby Arena. Een van de allergrootste padelclubs van Scandinavië
Every Padel Åby Arena

Een eervolle vermelding voor Scandinavië gaat naar PDL Centre Ski die 18 padelbanen telt en tevens onderdeel is van het Zweeds keten PDL die we kennen van Frihammen.

Italië

De grootste clubs in Italië bevinden zich vooral in de buurt van de hoofdstad Rome. Echter ligt de grootste van het land in een klein stad genaamd Paderno Dugnano wat op z’n beurt dichtbij Milaan ligt

Country Sport Village

De club heeft inmiddels 18 spiksplinternieuwe banen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De club lijkt in de toekomst nog verder uit te gaan breiden en kan zich dan zeker meten met de allergrootste padelclubs ter wereld.

België

Ook bij onze zuiderburen is padel inmiddels bezig met een flinke opmars en zijn er steeds grotere padelclubs waar je een potje kan spelen.

Ter Eiken Edegem

De club heeft inmiddels 18 spiksplinternieuwe banen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De club heeft een groen karakter en heeft een panoramisch Adidas-court zonder metalen palen waar toeschouwers altijd perfect zicht hebben op het spel.

Drone foto van de padel locatie Ter Eiken Edegem waar 3 padelbanen zichtbaar zijn
Ter Eiken Edegem

Tennisscentrum Hof Ter Burst

Padellen in de zomer in België kan bij uitstek goed bij tenniscentrum Hof Ter Burst met maar liefst 12 outdoor padelbanen.

Frankrijk

Vive la France! We gaan nog een stukje zuidelijker en aangezien Frankrijk ook aan Spanje grenst is het natuurlijk onvermijdelijk dat ook de Fransen lekker aan het padellen zijn.

Toulouse Padel Club

Ook Frankrijk heeft nog geen clubs die 20 of meer padelbanen hebben maar Toulouse Padel Club doet het toch heel netjes met 14 indoor banen.

WinWin Padel Parc Club L’ Arbois

Kan je niet kiezen of je binnen of buiten wil spelen? Bij Parc Club L’Arbois kan je ook zowel binnen- als buiten terecht met 9 outdoor banen en 5 indoor banen.

Drone foto van Win Win Parc Club L' Arbois waar van bovenaf heel veel padel banen te zien zijn met een bosrijk gebied eromheen
WinWin Padel Parc Club L’ Arbois

Nederland

We kunnen natuurlijk deze lijst niet afsluiten zonder stil te staan bij de grootste clubs die we in ons Nederland op dit moment te bieden hebben.

We hebben al eens eerder geschreven over de beste padel clubs en om heel eerlijk te zijn is die inmiddels toe aan een flinke update (gaan we regelen, beloofd). Toch hierbij de link naar het betreffende artikel.

Enfin, wat zijn op dit moment de grooste padel clubs van Nederland?

Peakz Padel IJselhallen Zwolle

Peakz Padel (voorheen Play Padel) is inmiddels uitgegroeid tot de grootste padel aanbieder van Nederland. Met meerdere locaties door heel het land is het daarom ook niet gek dat de grooste locatie van Nederland in handen is van Peakz.

Peakz Padel IJselhallen heeft maar liefst 15 banen (11 indoor en 4 outdoor)

Peakz padel IJselhallen Zwolle drone foto met 6 padelbanen zichtbaar
Peakz Padel IJselhallen Zwolle. Foto: AD/De Stentor

Plaza Padel Enschede

Plaza Padel Enschede is gebouwd in de voormalige expo hal en bevindt zich op het Go Planet Parc vlak naast De Grolsch Veste. De locatie heeft 10 indoor padelbanen.


Dat was hem alweer. De allergrootste padelclubs ter wereld van dit moment. Gezien de snelle ontwikkelingen van padel kan het heel goed zijn dat er inmiddels al grotere clubs zijn als jij dit lijstje leest.

We doen ons best om zo vaak mogelijk wat updates door te voeren op al onze artikelen. Wie weet hebben we ooit de allergrootste padelclubs wel in ons eigen land.

Heb jij ooit al bij bovenstaande locaties gespeeld? Of ben je net met begonnen met padel en wil je eerst het spel wat beter leren kennen? Wij helpen je graag.

Zie hieronder wat handige artikelen op onze site die je hopelijk goed opweg helpen. Heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten!

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien