Wil je een padel tas kopen? Let hier vooral op

-

De snelle groei van padel brengt ook veel keuze met zich mee in allerlei verschillende soorten padeltassen.

Ga je al regelmatig naar je lokale padel club en wil je inmiddels een padel tas kopen?

In dit korte artikel delen we een paar handige tips zodat jij precies weet waar je op moet letten voordat je een tas koopt.

Type tas kiezen

Foto van 3 verschillende soorten padel tassen op een rij. Een racket tas, rugzak en een duffel tas.

De eerste belangrijke overweging is om te beslissen welk type padel tas je voorkeur heeft. Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten tassen te onderscheiden.

Racket tas

Een van de meest voorkomende rackettassen is een standaard rackettas.
Dit type tas is ontworpen om compact te zijn en is gevormd om perfect te passen om een of meerdere padel rackets.

Duffel tas

Als jij het type speler bent die wat extra ruimte wil om je rackets, ballen, kleding en schoenen mee te nemen, dan is een duffel tas misschien de juiste keuze.

De tassen bieden veel ruimte voor allerlei accessoires en de meeste recente modellen hebben daarnaast vaak ook de mogelijkheid om hem als rugzak te dragen.

Een ander geweldig kenmerk van de meeste van deze tassen is dat ze een apart compartiment hebben voor al je bezwete kleding. Handig voor wanneer je een paar intense rally’s achter de rug hebt!

Rugzak

Geen fan van grote tassen en wil je meestal alleen je favoriete racket meenemen? Dan is een rugzak padel tas kopen waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Een padel rugzak wordt meestal geleverd met een groot vak voor je racket, een tweede hoofdvak voor wat kleding en daarnaast vaak een klein vakje voor accessoires.

Hou het simpel. Less is more!

Materialen

Padeltassen moeten bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden om je padelracket te beschermen. Denk hierbij aan hitte, regen of andere factoren die je tas en waardevolle spullen kunnen beschadigen.

Thermische en hoogwaardige materialen

Het is daarom essentieel om de materialen van je mogelijk toekomstige tas goed te checken. Waterproof is bijvoorbeeld een must als je het mij vraagt.

Als het niet voor het weer is, is het altijd handig voor kleine ongelukjes met drinkflessen of plotse onweersbuien.

Thermische isolatiematerialen zijn altijd een groot pluspunt omdat ze je tas en de inhoud beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

Idealiter zou de tas gemaakt moeten zijn van hoogwaardige en duurzame materialen om ervoor te zorgen dat je tas lang meegaat voordat je hem moet vervangen.

De prijs

Het is natuurlijk misschien een no-brainer om naar de prijs te kijken van je nieuwe padel tas. Want je wil waarschijnlijk wel een padel tas kopen met een goede prijs.

Het is echter goed om te weten dat er nogal wat verschil zit tussen het prijskaartje van veel padeltassen.

Grootte, materialen en merk zullen van invloed zijn op de prijs en er zijn tegenwoordig veel merken die padeltassen produceren.

Persoonlijke voorkeur

En het komt allemaal neer op je wat jij belangrijk vindt. Speel je bijvoorbeeld vier keer per week padel en misschien zelfs wel officiële wedstrijden? Koop dan zeker een duurzame tas met veel ruimte.

Als je meer een recreatieve speler bent en van plan bent om voor de lol padel te spelen met vrienden, maak je dan niet al te veel zorgen over het hebben van de beste tas op de markt.

Het design

Last but not least, het ontwerp en de look en feel. Het oog wil natuurlijk tenslotte ook wat. Het is altijd leuk om te horen: “Hé, waar heb je die tas vandaan?”. Of dat is bij mij in ieder geval wel zo.

Desalniettemin wil je idealiter natuurlijk een tas kopen die een tijdje meegaat en er ook een beetje mooi uitziet. En in dat laatste geval is het mooi meegenomen als je racket of outfit bij je tas past.

Merken produceren tegenwoordig vaak tassen in dezelfde stijl als de rackets. Dus het is altijd de moeite waard om naast de rackets, ook de tassen te bekijken voor een coole uniforme look.

Ben je nog niet toe aan een padel tas maar wel een padel racket? Hier hebben we ook een handig artikel over geschreven die je kan helpen bij het uitkiezen van jouw nieuwe racket.

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien