HEAD padel racket review van de Graphene 360+ Alpha Motion

-

Het is door corona helaas alweer een tijdje geleden dat ik een padel racket review heb geplaatst. Gelukkig kan het inmiddels weer en is het daarom hoog tijd voor een padel racket review.

Ditmaal een HEAD padel racket review en heb ik de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion verder onder de loep genomen. Wat zijn de voor- en nadelen en voor wie is dit een goed racket?

Foto van de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion in Zwart/Wit

Specificaties

Merk: HEAD
Dikte: 38 mm
Niveau: Gevorderd
Vorm: Druppelvorm
Gewicht: 365 gram
Eva / Foam: Eva Soft Rubber
Speltype: Gebalanceerd

HEAD

HEAD is een toonaangevende fabrikant van merkartikelen die we onder andere kennen van de ski-, tennis- en inmiddels zeker ook de padelmarkt.

Het merk is tevens sponsor van de World Padel Tour en produceert en levert ook de ballen die tijdens het toernooi worden gebruikt.

Daarnaast staat het merk erom bekend de absolute wereldtop aan professionele padelspelers te sponsoren. De bekendste namen zijn Sanyo Gutiérrez en Ariana Sánchez.

HEAD staat erom bekend jaarlijks een nieuwe collectie op de markt te brengen en inmiddels is dan ook de 2021 collectie gelanceerd. De racket collectie van HEAD is erg gevarieerd en biedt voor iedere soort speler wat wils.

Het merk maakt vooral onderscheid in rackets die gericht zijn op power of juist de focus heeft op controle en plaatsing.

Voordelen

Foto van de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion in Zwart/Wit

De nieuwe HEAD Graphene 360+ Alpha Motion heeft een druppelvorm en een gewicht van 365 gram. Gemiddeld gezien maakt dit het een licht padel racket die daardoor eenvoudig te hanteren is.

Doordat het racket een druppelvorm heeft, zit de sweet spot hoog en zorgt dit voor veel kracht. Dit in combinatie met het lichte gewicht maakt het een erg efficiënt racket.

Smart Bridge Technologie

Ook hebben alle nieuwe HEAD rackets Smart Bridge technologie. Persoonlijk heb ik altijd een dubbel gevoel bij allerlei technologieën die padel fabrikanten introduceren bij de brug van het racket.

Foto van de brug ten behoeve van de review van het Graphene 360+ Alpha Motion padel racket

Vooral omdat ik hier tot op heden nog niet écht heb kunnen ondervinden wat dan precies het voordeel is. Wel moet ik zeggen dat ik bij dit racket het gevoel heb dat die dan ook echt beheersbaarder en beweeglijker is dan het gemiddelde racket.

Graphene 360+

HEAD integreert al een paar jaar grafeen in hun padel rackets wat zorgt voor een evenredige distributie van het gewicht over het gehele racket.

De Graphene 360+ update heeft als belangrijkste update dat er zogenaamde spiralfibers zijn toegevoegd. Deze spiraalvezels rekken uit en draaien los bij impact van de bal. Dit zorgt voor een verbeterde impactgevoel en vermindert trillingen.

Anti Shock Skin

Op het racket frame zit een frame protector die als een soort bumper fungeert tegen schades maar ook schokken absorbeert. Ik ben zelf groot fan van deze geïntegreerde frame protectors aangezien je racket er echt langer door meegaat.

Foto van de frame protector die op de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion padel racket zit

Ik heb ook een apart artikel geschreven over hoe je je racket goed kan beschermen en zorgen dat die langer meegaat. Lees het artikel hier.

Nadelen

Het is moeilijk om een concrete nadelen te vinden op dit racket aangezien het all round wel een erg degelijk racket is.

Voor mij was het een nadeel dat uiteindelijk dit racket simpelweg te licht is voor mijn spel. Ik weeg zelf 88 kg en ik ben normaal gesproken dan ook gewend om te spelen met een zwaarder racket.

Alhoewel de hanteerbaarheid top is en het racket zeker wat power heeft door de vorm, mis ik keiharde kracht.

Conclusie

Het succes van HEAD in de padel markt is onomstotelijk terecht aangezien de rackets van hoogwaardig materiaal worden gemaakt en de meeste technologieën beloftes waar maken.

Sterke beheersbaarheid en wendbaarheid

Zo heb ik dat ook ondervonden bij de Graphene 360+ Alpha Motion en het is vooral de beheersbaarheid en wendbaarheid die vooral erg goed zijn.

Het racket bestaat uit hoogwaardige materialen en het is ook een voordeel dat er een frame protector op zit.

Niet geschikt voor iedereen

De Alpha Motion is bewust ontworpen voor spelers die de voorkeur geven aan hanteerbaarheid en een licht racket. Als je iemand bent die het juist moet hebben van kracht en power shots dan is dit wellicht niet een handig racket.

Begin je net met padel en denk je uit de voeten te kunnen met een druppelvorm? En zoek je niet direct een zwaar racket? Dan is dit absoluut een geweldig racket om te overwegen.

Ook heb ik een handig artikel geschreven over welk gewicht racket bij welk niveau past. Lees het artikel hier.

Prijs

Er zijn inmiddels veel aanbieders van padel rackets in Nederland. Zo nu en dan vergelijken we de prijzen op de grootste sites.

Op het moment van schrijven kwam bol.com als beste uit de bus. Check voor de meest recente prijs de link hieronder.

HEAD Graphene 360+ Alpha Motion

Foto van de HEAD Graphene 360+ Alpha Motion padel racket in Zwart/Wit

Merk: HEAD

Vorm: Druppelvorm

Gewicht: 365 gram

EVA / FOAM: Eva Soft Rubber

Ga naar Bol.com

Voilà! De eerste HEAD padel racket review van het jaar. Hopelijk heb je er wat aan gehad. Er volgt waarschijnlijk snel nog een HEAD padel racket review over de 360+ Alpha Pro.

Hopelijk is het ergste van corona achter de rug en kan ik structureel wat meer reviews gaan doen. Laat mij vooral weten wat je meer wilt zien in dit soort artikelen.

Indien je vragen hebt over dit racket stel ze gerust in de comments.

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien

106 REACTIES