Dit zijn de nieuwste Volt padel rackets

-

Een verzamelfoto van alle padel rackets uit dit lijstje.

Volt als merk

Volt is een Portugees padel merk dat premium padel rackets produceert. De rackets zijn tegenwoordig in ongeveer twintig landen te verkrijgen en timmert hard aan we weg om nog groter te worden.

De rackets staan vooral bekend vanwege hun gave en unieke design in combinatie met hoogwaardige materialen die worden gebruikt bij het productieproces.

Premium brand

Volt heeft als missie erkend te worden als een premium brand die een zeer verfijnde balans tussen kwaliteit en design weet te verwerken in hun padel rackets.

Daarnaast heeft het bedrijf als slogan ‘Unleash The Tension’ die refereert naar het energievermogen per racket gemeten in volts.

Volt WPT spelers

Het merk heeft ook niet stilgezeten als het op sponsorships aan komt en heeft Ana Nogueira en Juanma Rodriguez aan zich weten te binden.

In Portugal is een groot deel van de top 10 inmiddels ook aan Volt verbonden met sponsordeals en lijkt het merk steeds meer stappen te zetten richting het grote podium.

Wij zijn inmiddels zeker fan van de Portugese Volt padel rackets en hebben alle (nieuwe) modellen hieronder voor je opgesomd.


Volt 500 Grey (2021)

Foto van het Volt 500 Grey padel racket (2021) in het grijs/rood

Merk: Volt

Vorm: Round

Gewicht: 340-360 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De Volt 500 Grey is een uitstekende keuze als je optimale controle over je racket wil. De ronde vorm zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht en is daarmee zeer eenvoudig te gebruiken.

Daarnaast heeft het racket ook nog voldoende power door de Black Eva kern en ruw profiel om de bal extra spin mee te geven.

Dit racket is vooral geschikt voor beginnende padel spelers die een goed hanteerbaar racket willen.

De Volt 500 Grey voldoet aan het laatste ruimschoots met een zeer laag gewicht tussen de 340 – 360 gram.

Volt 500 Green (2021)

Foto van het Volt 500 Green padel racket (2021) in het zwart/rood

Merk: Volt

Vorm: Round

Gewicht: 350-370 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

Op het eerste gezicht lijkt er weinig verschil te zitten tussen de Volt 500 Grey en Green en op veel vlakken is dat ook zo.

Toch is er een aanzienlijk verschil en het zit hem vooral op het gebied van gewicht tussen de twee rackets. De Volt 500 Green is namelijk 10 gram zwaarder dan het Grey model.

Dit zorgt ervoor dat de Volt 500 Green iets minder wendbaar is, maar geeft je door het extra gewicht wel meer power.

Wat vooral bijzonder is, is dat de serie 2021 volt padel rackets niet grey of green zijn. Dit was wel het geval bij de vorige modellen.

Een goede keuze als je al wat meer ervaring hebt en meer power in je slagen wil terugzien.

Volt 700 (2021)

Foto van het Volt 700 padel racket (2021) in het zwart/geel

Merk: Volt

Vorm: Druppel (teardrop)

Gewicht: 350-370 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Tennisdirect.com

Over het racket

De Volt 700 is in tegenstelling tot de 500 modellen een druppelvormig racket. Daardoor zit de sweet spot net wat hoger dan de instapmodellen en zorgt ervoor dat je slagen veel meer power hebben.

Bovendien is de Volt 700 helemaal met carbon afgewerkt en is het overall een ontzettend comfortabel en goed hanteerbaar racket.

Het gemiddelde gewicht van dit racket is daarnaast erg goed in balans ten opzichte van de power.

Begin je net met padel? Overweeg dan eerst om bij de 500 serie te blijven aangezien dit racket voor de ietwat gevorderde speler is.

Volt 800 (2021)

Foto van het Volt 800 padel racket (2021) in het zwart geel

Merk: Volt

Vorm: Rond

Gewicht: 350-370 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Tennisdirect.com

Over het racket

De Volt 800 is een rond racket die oversized sweet spot technology heeft zodat je al je slagen altijd optimaal zijn.

Daarnaast is ook dit racket aan de lichte kant en is daarmee erg wendbaar. Hoogwaardige materialen maken en een strak design maken het racket helemaal af.

Opmerkelijk aan de Volt 800 is dat het vooral voor een beginnende padel speler lijkt te zijn als je kijkt naar alle eigenschappen.

Zeker gezien het prijskaartje moet je er als beginner wat voor over hebben om dit racket te kopen. Dit maakt het echter niet een slecht racket maar een soort ‘premium beginners racket’.

Volt 900 (2021)

Foto van het Volt 900 padel racket (2021) in het zwart/geel

Merk: Volt

Vorm: Druppel (teardrop)

Gewicht: 350-370 gram

EVA / FOAM: Eva Black Rubber

Ga naar Bol.com

Over het racket

De nieuwste toevoeging aan de collectie is de Volt 900. Dit is een druppelvorm padel racket en is het vlaggenschip van het Portugese merk.

De Volt 900 onderscheidt zich vooral door een volledige afwerking van carbon en een ‘sandy’ profiel om de bal zoveel mogelijk effect en spin mee te geven.

Als het op kracht aankomt heeft dit racket het meeste power van alle andere modellen en de sweet spot zit middelhoog op het racket.

Ook het design mag er zeker zijn met een strakke design dat zeker opvalt. Als je al ervaren bent is dit racket zeker het overwegen waard.


Dat waren alweer alle Volt padel rackets inclusief de nieuwste 2021 collectie. Ben je nog zoekend welk racket je moet kiezen?

Lees dan eens dit handige artikel die je uitlegt waar je op moet letten bij het kopen van een racket.

Ook heb ik onlangs de vijf beste padel rackets onder de €100 voor je op een rijtje gezet met de belangrijkste eigenschappen. Hopelijk heb je er wat aan!

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien