Padel racket review van de Bullpadel Vertex Avant 21

-

Weer een padel racket review en deze keer neem ik de Bullpadel Vertex 21 van de Avant line verder onder de loep. Wat zijn de voor- en nadelen en voor wie is dit een goed racket?

Foto van de Bullpadel Vertex Avant 21

Specificaties

Merk: Bullpadel
Dikte: 38 mm
Niveau: Gevorderd
Vorm: Diamant
Gewicht: 360-375 gram
Eva / Foam: Eva Black
Speltype: Aanvallend

Bullpadel

Bullpadel is een zeer bekend Spaans padel racket merk en heeft sinds de oprichting in 1995 heel veel indrukwekkende padel rackets op de markt gebracht.

Ook hebben ze de inventieve Hesacore Tourgrip uitgevonden die op veel van hun rackets wordt gebruikt en bevorderlijk werkt voor je grip.

Het merk heeft verder geweldige sponsorships met ’s werelds beste padel spelers zoals Juan Tello, Maxi Sanchez en Paquito Navarro.

Voordelen

De Vertex Avant is onderdeel van de 2021 Avant lijn die net onder de Pro lijn valt. Dit racket staat erom bekend immens veel power te hebben zonder daarbij de controle te verliezen.

Zelf speel ik meestal met druppelvormige of ronde rackets dus het is voor mij altijd even wennen met een diamant vorm te spelen.

Het eerste wat mij opviel aan het racket is dat de standaard grip heel solide aanvoelt in je hand. Daarnaast is de power van dit racket vanaf de eerste slag direct voelbaar.

Het Vertex diamant gevormde frame en het carbonprofiel zorgen voor deze maximale slagkracht. De balans ligt hoog op het racket en is perfect als je al wat ervaring hebt.

Vooral als je de voorkeur geeft aan veel power. Maar ook duidelijk merkbaar is dat het racket niet al te veel concessies doet op het gebied van controle houden.

Foto van de Bullpadel Vertex Avant liggend vanaf de bovenkant genomen

3D Korreloppervlak

Naast dat dit racket veel power en controle biedt, heeft het ook een ruw 3d korreloppervlak. Dit oppervlak zorgt er voor dat je meer effect kan meegeven aan je slagen.

Ook mag er gezegd worden dat het design weer erg goed uit de verf is gekomen. Het racket heeft een vernieuwd zwart ontwerp en blauwe details. Iets wat Bullpadel toch altijd erg mooi doet.

Nadelen

Of er direct een nadeel aan het padel racket te koppelen valt heb ik tijdens het spelen niet direct kunnen ontdekken. Ik heb het racket dan ook maar 1 keer gebruikt van een padel maatje.

Waar ik duidelijk moeite mee had is om de bal structureel op de sweet spot te raken. Nu heb ik dus zelf minder ervaring met een dergelijke racket vorm.

Wat duidelijk is, is dat je wel degelijk genoeg speeluren gemaakt moet hebben om een dergelijk type padel racket onder controle te krijgen.

Mijn advies is daarom om eerst een diamantvormig racket te proberen alvorens je er een aanschaft. Zeker als je nog niet helemaal zeker weet of het past bij je niveau en speelstijl.

Conclusie

Ik kan gerust zeggen dat ik het eens ben met veel andere spelers die de Vertex serie complimenteren om de sterke output.

Ook is er rekening gehouden met voldoende comfort en de controle is wat mij betreft boven verwachting goed.

Hoogwaardige materialen

De materialen die gebruikt zijn rechtvaardigen de prijsklasse en overall voelt het racket kwalitatief en duurzaam aan.

Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen 2D frame protector op zit aangezien veel vorige modellen dit wel hadden.

Geschikt voor gevorderde spelers

Al met al is dit voor een heel fijn padel racket voor de wat gevorderde speler die op zoek is naar power en finishers. Vooral als je geen moeite hebt met het vinden van de sweet spot op een diamantvormig racket kan dit rachet echt in je voordeel werken.

Indien je nog niet dusdanig ervaren bent kan het een behoorlijke uitdaging worden om dit racket echt goed te beheersen. Testen is nogmaals raadzaam.

Prijs

Er zijn inmiddels veel aanbieders van padel rackets in Nederland. Zo nu en dan vergelijken we de prijzen op de grootste sites.

Op het moment van schrijven kwam bol.com als beste uit de bus. Check voor de meest recente prijs de link hieronder.

Bullpadel Vertex Avant 21

Foto van de Bullpadel Vertex Avant 21

Merk: Bullpadel

Vorm: Diamant

Gewicht: 360 – 375 gram

EVA / FOAM: Eva Black

Ga naar bol.com

Hopelijk heb je wat gehad een deze padel racket review van de Bullpadel Vertex Avant 21.

Er volgen binnenkort meer padel racket review posts op onze blog. Laat mij vooral weten wat je meer wilt zien in dit soort artikelen.

Indien je vragen hebt over dit racket stel ze gerust in de comments.

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien