De 3 beste padel schoenen van 2020

-

Het belang van goede padel schoenen is cruciaal als je goed wilt kunnen bewegen op de baan en nog belangrijker, blessures wilt voorkomen!

Zo nu en dan neem ik een aantal modellen onder de loep aangezien er vaak nieuwe schoenen uit komen.

In dit artikel licht ik kort toe waarom het belangrijk is om goede padel schoenen te dragen. Vervolgens de reviews van de 3 beste padel schoenen van 2020 en naar mijn mening de beste koop waren.

foto van de 3 padelschoenen naast elkaar met een logo van padelscene erboven

Waarom zijn goede padel schoenen belangrijk?

Padelracket vs padel schoenen

Bij padel gaat het vaak om het belang van een goed padelracket om goed te kunnen presteren. En een goed racket is zonder twijfel een cruciale factor voor je spel.

Helaas worden goede schoenen nog vaak vergeten en zijn mensen snel geneigd een paar uit de kast te halen die geschikt lijken voor een kunstgras baan.

Iets wat nog wel eens wat risico met zich meeneemt aangezien schoenen kunnen je spel maken of breken. Uiteraard afhankelijk van wat je draagt.

Dit omdat je voeten in feite het meeste werk doen tijdens een potje padel. Een gegeven wat nog wel eens vergeten wordt als we het hebben over racketsporten.

Je wil daarom een paar goede schoenen die je voet goed ondersteunen en bovendien stabiliteit en grip geven tijdens plotse bewegingen.

Voorkom blessures

Ook wil je natuurlijk blessures zoveel mogelijk voorkomen en dit is precies wat goede padel schoenen horen te doen.

Padel gaat snel en je zal merken dat je tijdens sommige potjes veel heen en weer over het veld beweegt. Het is dan belangrijk om schoenen te dragen die je zoveel mogelijk ondersteunen.

Ook wil je zorgen dat je schoenen optimale grip hebben om niet uit te glijden en jezelf te bezeren.

Tip: koop padel schoenen altijd 1 maat boven je normale schoenmaat. Tijdens het sporten kunnen je voeten opzetten door verhoogde bloedstroming en warmte

ASICS Gel-Padel Exclusive 5 SG

Over het algemeen staat ASICS erom bekend dat ze veel tijd en middelen investeren in het ontwikkelen van de beste technologie en materialen.

Sinds ze zich op de padel markt hebben gestort hebben ze fantastische schoenen geproduceerd die ook door veel professionals worden gedragen.

Het grote voordeel van het Japanse bedrijf is dat ze al tientallen jaren goed bezig zijn op het gebied van hoogwaardige schoenen ontwikkelen.

Ze hebben bijvoorbeeld al veel tennisschoenen en hardloopschoenen uitgebracht en het was daarom een kleine stap om het padelsegment erbij te pakken.

ASICS Gel-Padel Exclusive 5 SG
Foto van de ASICS Gel-Padel Exclusive 5 SG in het zwart/rood
  • Merk: ASICS
  • Zool: Visgraat
  • Breedte: Gebalanceerd
  • Gewicht: 339 gram (EU 44,5)

Voordelen

Een geweldige eigenschap van deze schoen is zonder meer de GEL technologie. Deze technologie zorgt voor een hoge schokabsorptie en beschermt daarmee je spieren en gewrichten.

De schoen voelt verder heel stabiel en stevig aan en is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan.

Verder is de zool gemaakt van rubber met een visgraatmotief wat op z’n beurt zorgt voor veel grip en duurzaamheid.

Waar veel gebruikers het over eens zijn is dat deze schoenen een uitstekende grip hebben op elk type padel baan, wat vooral heel handig is als je net begint met padel.

Ook is de uitneembare EVA-sok voering handig om zweet, vocht en ventilatie te reguleren en zo nare luchtjes in je schoenen te voorkomen.

Tot slot is de prijs van dit model geweldig in vergelijking met soortgelijke modellen in hetzelfde segment.

Nadelen

De schoen valt wat kleiner uit dan de gemiddelde maat. Het is daarom de moeite waard om ze eventueel in een winkel te proberen voordat je ze koopt.

Als je overtuigd bent overweeg dan zeker een maat tot anderhalf groter dan je normale schoonmaat.

Conclusie

De Gel-Padel Exclusive serie bestaat al een tijd maar is nog steeds een van de beste padel schoenen van dit moment en heeft daarom een plekje verdiend in deze top 3.

Ze zijn met name geweldig voor beginners omdat ze veel ondersteuning bieden en daar bovenop veel tractie en grip hebben op veel soorten ondergrond.

Ook kan ik al verklappen dat ze als beste uit de bus komen als het gaat om prijs-kwaliteitsverhouding.


ADIDAS Adizero Ubersonic 2 Clay

Het merk Adidas heeft geen introductie nodig aangezien het gevestigde merk een echte veteraan is als het gaat om het produceren van eersteklas sportschoenen.

Hetzelfde geldt voor hun padel schoenen, die het merk eigenlijk niet hoefde te veranderen om zich op de padel markt te storten.

Veel Adidas tennisschoenen worden namelijk gebruikt als padel schoenen en hebben ook bewezen hier uitermate geschikt voor te zijn.

ADIDAS Adizero Ubersonic 2 Clay
Foto van de Adidas Ubersonic 2 Clay schoenen in het zwart met rode accenten
  • Merk: ADIDAS
  • Zool: Visgraat
  • Breedte: Versmald
  • Gewicht: 366 gram (US, 10,5)

Voordelen

De Adizero Ubersonic schoenen zijn eigenlijp tennisschoenen waarvan de eerste versies werden geproduceerd voor gebruik op gravel.

De schoenen zijn vervolgens herontdekt door het grote publiek toen Alexander Zverev ze in 2020 vaak aan had.

Bij het uitpakken van de schoenen merk je meteen dat ze licht aanvoelen en gemaakt zijn voor spelers die op zoek zijn naar snelheid in hun spel.

Het rubberen visgraatprofiel zorgt voor een uitstekende grip op smashcourts, kunstgrasbanen en natuurlijk gravelbanen.

Omdat de meeste padelbanen tegenwoordig kunstgras zijn geworden, is de Adizero reeks als padelschoen enorm populair geworden.

Met name door uitstekende grip en een comfortabel lichtgewicht schoen in z’n geheel maakt het een geweldige schoen voor een potje padel.

Nadelen

De breedte van de schoen voelt wat smal aan als je voeten iets breder zijn dan gemiddeld. Adidas heeft de schacht en lip echter wat flexibeler gemaakt wat dit probleem ook weer deels oplost.

Toch is het zeker de moeite waard om de schoenen te proberen en wat te lopen om te kijken of je hier eventueel last van hebt.

Ten slotte is de buitenzool niet specifiek ontworpen voor padel. Dit is iets wat veel fabrikanten tegenwoordig integreren in de nieuwste schoenen om nog betere stabiliteit te bieden.

Conclusie

De Adizero Ubersonic 2 padel schoenen hebben zich al lang bewezen op veel gravel velden.

Ook zijn ze vooral populair omdat ze veel stabiliteit bieden en tegelijkertijd snel en licht aanvoelen.

Als je de voorkeur geeft aan wendbaarheid en lichtvoetig wil zijn is dit model al met al een hele goede keuze


BABOLAT Jet Premura

Babolat is een begrip in de racketsport aangezien het bedrijf een primeur pakte door als eerste natuurlijke tennissnaren te produceren.

Ook staan ze bekend om hun sponsorships met all-time grootheden zoals Rafael Nadal in tennis en Juan LeBron voor padel.

Het is dan ook geen verrassing dat Babolat het erg goed doet met padelschoenen en hebben dat ook bewezen met hun Pulsa-, Movea en Jet Premura modellen.

BABOLAT Jet Premura
Foto van de Babolat Jet Premura schoenen in het geel
  • Merk: BABOLAT
  • Zool: Visgraat
  • Breedte: Gebalanceerd
  • Gewicht: 332 gram (US, 10,5)

Voordelen

In tegenstelling tot de Adizero van Adidas zijn deze schoenen specifiek ontworpen voor padel.

Op alle vlakken heeft Babolat de schoen door ontwikkelt en verbeterd. Daarmee zijn ze op dit moment terecht een van de meest geavanceerde padel schoenen op de markt.

Verder is deze schoen uniek omdat het uit één stuk kevlar is gehaald om de schoen sterk en duurzaam te maken. Verder is de schoen aangevuld met polyamidevezels op belangrijke steunpunten om de allerbeste ondersteuning te garanderen.

Het Michelin generatieve rubber op de buitenzool is ontworpen om snelle bewegingen en reactietijden op te kunnen vangen.

Tot slot heeft ook deze schoen een speciale rubbertechnologie om zware impactschokken op te vangen. Bij de Jet Premura is dit de KPRS-X technologie en is dus bedoeld om blessures te voorkomen en comfort te verhogen.

Nadelen

Het zijn fantastische schoenen, echter hebben ze een hoger prijskaartje omdat ze als premium model in het hoger segment op de markt zijn gebracht.

Conclusie

Premium schoenen voor gevorderde spelers. Dat is wat er bij de meeste websites in de omschrijving te lezen is.

Ondanks dat dit ergens zeker het geval is, ben ik van mening dat ook beginners heel blij kunnen zijn met deze schoenen.

Ze bieden namelijk ontzettend veel stabiliteit en grip zonder in te leveren op bewegelijkheid. En dit kan natuurlijk elke padel speler goed gebruiken.

Dat waren al weer de 3 beste padel schoenen van 2020. Heb je een favoriet of misschien een andere ervaring? Laat gerust een comment achter!

Faris
Faris
Founder van Padelscene en sinds 2016 meerdere keren per week te vinden op een padelbaan

Deel dit artikel

Recente artikelen

SportSport

Populaire categorien